Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τα διεθνή ΜΜΕ για την τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έκρηξη βόμβας, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με τα διεθνή ΜΜΕ να εμφανίζουν την Αθήνα περίπου ως ανοχύρωτη απέναντι στην τρομοκρατία.

«Φόβος για μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων μετά τις εκρήξεις στην Αθήνα», τιτλοφορείται το άρθρο της...

Der Standard.Η Αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι «ήταν η τρίτη απόπειρα από τα μέσα Νοεμβρίου να μπουν στο σταυρόνημα συντηρητικοί και κρατικοί οργανισμοί. Μέχρι τώρα, ωστόσο, προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν αποτρέψει τα χειρότερα. Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η ελληνική αστυνομία θεωρεί ότι [τα χτυπήματα] συνδέονται και αναζητεί τους δράστες στον κύκλο αριστερών ή αναρχικών ομάδων. Και δεν είναι μόνον οι στόχοι που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η ιστορία.

Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης είναι συχνές οι ενέργειες που αποδίδονται σ’ αυτές τις ομάδες. Το 2017 η ομάδα "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή επιστολών-βομβών. Η αντιπολίτευση επιρρίπτει στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν λαμβάνει ικανοποιητικά μέτρα κατά των δραστών και το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναμένονται εκλογές στα τέλη του 2019».Η Washington Post σημειώνει ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε προειδοποίηση για την έκρηξη έξω από το Ναό του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας κι ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν ήδη σε συναγερμό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια επιθέσεις στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Η γαλλική Le Figaro υπογραμμίζει με τη σειρά της ότι οι υποψίες των Αρχών στρέφονται σε ακροαριστερά ή αναρχικά κινήματα: «Οι επιθέσεις κατά δημόσιων θεσμών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τραπεζών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών είναι συχνές εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αποδίδονται σε τέτοια κινήματα».Αλλά και το γερμανικό Stern και η ιταλική La Stampa υπενθυμίζουν ότι ουδείς ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη στο Κολωνάκι και την επίθεση στο ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι τέτοια χτυπήματα αποδίδονται σε ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδες, που επιλέγουν συχνά την περίοδο των εορτών.
28.12.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget