Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Η 3η Δεκεμβρίου, ορίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία....Ο σεβασμός στα άτομα με αναπηρία αποτελεί ύψιστη ένδειξη πολιτισμού. Τα άτομα με ΄΄ ιδιαίτερες ικανότητες΄΄, έχουν ανάγκη να νιώσουν το σεβασμό και όχι τον οίκτο της κοινωνίας. Πέρα από τα μηνύματα και τις εκδηλώσεις για τη σημερινή ημέρα, οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, να εξαλείψουμε φαινόμενα ρατσισμού, να άρουμε αποκλεισμούς και να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας ισότιμης κοινωνίας, που θα εστιάζει στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, διασφαλίζοντας την κοινωνική τους ενσωμάτωση και βελτιώνοντας τη ζωή τους.
Τα άτομα με ΄΄ιδιαίτερες ικανότητες΄΄ διαθέτουν χαρίσματα και σπουδαία ταλέντα τα οποία ΄΄ ξεδιπλώνουν΄΄ μέσα από τη δημιουργικότητά τους σε πολλούς τομείς, όπως είναι ο αθλητισμός, οι τέχνες, οι επιστήμες, η πολιτική κ.ά.. Τα άτομα με αναπηρία διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες και απαιτούν ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, ελεύθερη πρόσβαση και οραματίζονται μια κοινωνία στην οποία θα συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες, ισότιμα και αποτελεσματικά.

Αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία, τότε θα κατανοήσουμε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπιών και υιοθέτησης συμπεριφορών, που θα βελτιώνουν τη καθημερινότητά τους, πάντα με γνώμονα μια αξιοπρεπή και άνετη ζωή.

Παροχή μέτρων οικονομικής ενίσχυσης, δημιουργία υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης, ψυχαγωγίας αλλά κυρίως αλλαγή κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων, αποτελούν μερικά μέτρα, που θα καλυτερέψουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και θα τους προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Οφείλουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο σήμερα, να θυμόμαστε τα άτομα με αναπηρία. Η στήριξη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, πρέπει να καταδεικνύεται καθημερινά και με πράξεις. Έχουμε χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις των ατόμων με αναπηρία, ως προοδευμένες, σύγχρονες κοινωνίες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους και τους συγχαίρουμε για τα μαθήματα ζωής που δίνουν σε όλους εμάς, αντιμετωπίζοντας τη ζωή με δύναμη, πείσμα και θέληση, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο, για πόλεις φιλόξενες και εύκολα προσβάσιμες, όπου επιτέλους θα γίνουν πράξη τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη μόρφωση, την εργασία και τη συμμετοχή σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου
3.12.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget