Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών: ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πλατεία Ελευθερίας
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
Ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00...
.Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών, θρησκείας, οικονομικής τάξης ή πλούτου. Είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και αν δεν συμβαίνει σε εμάς , συμβαίνει δίπλα μας. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1999, η γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σε ανάμνηση της δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, θα μεταδώσουν το ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στην πλατεία Ελευθερίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να αφήσουν το προσωπικό τους μήνυμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, άνοιξε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, το καλοκαίρι του 2013. Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών όπου ανήκουν σ’ αυτό 40 συμβουλευτικά κέντρα, 21 ξενώνες φιλοξενίας και 24ωρη γραμμή υποστήριξης SOS 15900. Το δίκτυο υποστηρίζεται από την Γ.Γ.Ι.Φ. του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ η επιστημονική και οργανωτική υποστήριξη του έργου ανήκει στο Κ.Ε.Θ.Ι.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου: «Το συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό και συγκεκριμένα από Ψυχολόγο, Κοινωνική λειτουργό, Κοινωνιολόγο, Νομικό και παρέχει ψυχοκοινωνική, νομική και εργασιακή συμβουλευτική στήριξη σε γυναίκες άνω των 18 ετών που είναι ή έχουν υπάρξει θύματα βίας και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις όπως μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, Α.Μ.Ε.Α., άνεργες κλπ και υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των θυμάτων σε ξενώνες, αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές, σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.α.»

Επιπλέον, όπως τονίζει η αντιδήμαρχος: «[…]το συμβουλευτικό κέντρο πραγματοποιεί και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Οδός Αυγουστίνου 21, Κατερίνη

2351036678, Ωράριο λειτουργίας:07.00-16.00

Email:womenaid@katerini.gr

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, ¨Εμερσον.

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ, ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
19.11.18

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget