Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πρόσκληση Φιλοσοφικής Ομάδας της Εστίας Πιερίδων Μουσών
Περί Αστροφυσικής ο Λόγος τον οποίον σας περιμένουμε να ανα-ζητήσουμε τι συνέβη πριν από 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Τότε που το Σύμπαν ήταν συγκεντρωμένο σε ένα σημείο με εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα και θερμοκρασία.
Αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, το Σύμπαν διαστάλθηκε ταχύτατα δημιουργώντας τους γαλαξίες οι οποίοι αποτελούνται από 100 δισεκατομμύρια αστέρες ο καθένας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αστέρων αυτών έχει πλανήτες που περιφέρονται γύρω από αυτούς, όπως παρατηρούμε και στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Πώς όμως δημιουργήθηκε η ζωή στον πλανήτη μας;
Υπάρχουν άλλοι πλανήτες που έχουν ζωή όπως έχουμε στη Γη;
Πώς δημιουργούνται γενικά τα αστέρια και ποια η εξέλιξή τους;

Στην ομιλία του, ο Δρ. Θωμάς Γ. Μπίσμπας, αστροφυσικός, ερευνητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης & Πανεπιστημίου Κολωνίας, θα αναφερθεί σε πολλά και σημαντικά ερωτήματα που θέτει ο κοινός νους όταν κοιτάει τον ουρανό. Μέσα από μια ανασκόπηση της δημιουργίας του Σύμπαντος έως την εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη μας, θα προσπαθήσει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τοποθετώντας έτσι τον άνθρωπο στο Σύμπαν, όπως προκύπτει από την επιστήμη της Κοσμολογίας και της Αστροφυσικής.

Η συνάντηση θα είναι διαδραστική και θα διεξαχθεί στις 7 του Νοέμβρη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00’ το απόγευμα, στο χώρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Ειρήνης 32 (Πλατεία Πολιτισμού), δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο.
Θα πιούμε καφέ και θα φιλο- σοφήσουμε!

Η είσοδος όπως πάντα ελεύθερη
4.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget