Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τα τέλη κυκλοφορίας έρχονται – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες που θέλουν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους


 
 
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανέβουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας που δεν θα έχουν καμία διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές και τα οποία οι ιδιοκτήτες ΙΧ, καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν την πληρωμή των νέων τελών πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. σκέφτονται να απαλλαγούν από τις επιβαρύνσεις (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τεκμήρια) και να προχωρήσουν είτε σε κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος του στην εφορία είτε να το μεταβιβάσουν ακόμη και σε φίλους ή συγγενείς τους.

Η μεταβίβαση του αυτοκινήτου είναι σχετικά μια απλή διαδικασία η οποία συνήθως ολοκληρώνεται εντός τριών εργάσιμων ημερών. Το κόστος της μεταβίβασης κυμαίνεται ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του αυτοκινήτου. Η μεταβίβαση του οχήματος μπορεί να γίνει στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

Κατά τη μεταβίβαση του οχήματος τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

– Άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. οχήματος (πρωτότυπη και φωτοτυπία).

– Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου), εφόσον υποχρεούται να διαθέτει το όχημα. (πρωτότυπο και φωτοτυπία).

– Αίτηση Μεταβίβασης Οχήματος

– Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (το είχε αγοράσει με δόσεις).

– Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, πωλητή και αγοραστή.

– ΑΦΜ αγοραστή

– Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους αδείας του οχήματος. Στην αιτιολογία μην ξεχάσετε να αναγράψετε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.

– Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Η διαδικασία
Οι ενδιαφερόμενοι, πηγαίνουν στην αρμόδια υπηρεσία και καταθέτουν τα έγγραφα. Ο υπάλληλος εκδίδει νέα προσωρινή άδεια κυκλοφορίας Μετά από 7 ημέρες ο αγοραστής παραλαμβάνει την κανονική άδεια

Τα έξοδα
Τα έξοδα κατά τη μεταβίβαση του οχήματος τα πληρώνουν οι αγοραστές. Συγκεκριμένα πληρώνουν το τέλος άδειας που ανέρχεται σε 75 ευρώ και το τέλος μεταβίβασης το οποίο ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου διαμορφώνεται ως εξής:

– 51- 400 κ. εκατ.: 30 ευρώ

– 401-800 κ. εκατ.: 45 ευρώ

– 801-1300 κ. εκατ.: 60 ευρώ

– 1.301-1.600 κ. εκατ.: 90 ευρώ

– 1.601-1.900 κ. εκατ.: 120 ευρώ

– 1.901- 2.500 κ. εκατ.: 145 ευρώ

– 2.501 και άνω κ. εκατ.: 205 ευρώ
13.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget