Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ευχαριστήριο του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς: Η Ευρώπη της αλληλεγγύης


Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση υπολογιστών στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς. Οι 20 σταθεροί υπολογιστές τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, σχηματίζοντας σε κάθε αίθουσα και μια «νησίδα» διαδικτύου, ενώ, όπου υπήρχε η δυνατότητα, συνδέθηκαν με βιντεοπροβολείς.

Οι υπολογιστές είναι μεταχειρισμένοι και αποτελούν μια ευγενική χορηγία του κλασικού λυκείου Athénée de Luxembourg, με το οποίο το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς έχει αδελφοποιηθεί και συμμετέχει σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας «Ο τόπος μου» και τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι υπολογιστές έφτασαν στο σχολείο χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αφού η μεταφορά τους κανονίστηκε να γίνει με την ίδια μεταφορική εταιρεία που μετέφερε ελαιόλαδο στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης «Ο τόπος μου». Επίσης, το λύκειο Athénée de Luxembourg ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της εγκατάστασης των Η/Υ, όπως επίσης χρηματοδότησε την αγορά ξενόγλωσσων βοηθημάτων για τους μαθητές της Α΄ λυκείου και γραφικής ύλης για τους υπόλοιπους μαθητές.

Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν και η εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη της κινητής μονάδας των «Γιατρών του Κόσμου» τον περασμένο Μάιο στα σχολεία της Βόρειας Πιερίας (Ρητίνη, Βρία, Ελατοχώρι, Λόφο, Ράχη, Μοσχοχώρι, Καρυές, Άγιο Δημήτριο, Μεσαία και Κάτω Μηλιά), οι οποίοι πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικούς παιδιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους στους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχ. έτος 2018-19 οι δράσεις της Εθελοντικής ομάδας Πιερίας «Ο τόπος μου» διδάσκονται ως μάθημα επιλογής για τους μαθητές του Athénée de Luxembourg που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Solidarity with the Pieria region (Greece): Education-Democratic Citizenship-Health-Environment”, στο οποίο το λύκειο του Λουξεμβούργου είναι συντονιστής και το Λύκειο της Κάτω Μηλιάς εταίρος. Στόχος του προγράμματος είναι η ανακάλυψη των κοινών στοιχείων μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, η γνωριμία με τον πολιτισμό του Λουξεμβούργου και η ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, η εξάσκηση των μαθητών στην ξενόγλωσση επικοινωνία, η από κοινού συμμετοχή σε εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις και γενικά το άνοιγμα των οριζόντων όλων των συμμετεχόντων. Η πρώτη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών από το λύκειο Athénée στις 12-16 Δεκεμβρίου 2018 και η δεύτερη αφορά την επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στο Λουξεμβούργο στις 27-31 Μαρτίου 2019.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του λυκείου συνέβαλε και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, η οποία προσέφερε δύο βιντεοπροβολείς και χρηματοδότησε την κατασκευή των επίπλων για την τοποθέτηση των υπολογιστών στις αίθουσες καθώς και ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος με τη δωρεά ενός βιντεοπροβολέα και ενός πανιού προβολής.

Τους ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή τους

Η δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς

Ειρήνη ΠαξιμαδάκηΠηγή: Ολύμπιο Βήμα
19.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget