Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μέχρι 50% κούρεμα οφειλών για επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει.
Μέχρι 50% κούρεμα στις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, ανεξάρτητα απασχολούμενων και αγροτών που έχουν πτωχεύσει προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.... Η ρύθμιση αυτή αφορά περισσότερους από 80.000 εγκλωβισμένους ασφαλισμένους που βρίσκονται στη λίστα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση έχει ήδη υποβληθεί στα τεχνικά κλιμάκια με την οποία ζητείται ο επανυπολογισμός των οφειλών με βάση το νέο σύστημα που προβλέπεται στο νόμο Κατρούγκαλου.

Οι πρώτες αντιδράσεις των δανειστών είναι θετικές για τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία, καθώς δεν επηρεάζει το ύψος της συνταξιοδοτικής δαπάνης αφού θα λάβουν αναλογική σύνταξη σύμφωνα με το ύψος των εισφορών που θα αποπληρώσουν. Ο επανυπολογισμόςτων ασφαλιστικών εισφορών θα αφορά μόνο σε όσους έχουν πτωχεύσει και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων εγγράφων.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια διεύρυνσης του εξωδικαστικού μηχανισμού και για φυσικά πρόσωπα για την ρύθμιση των οφειλών τους σε έως 120 δόσεις. Στο φάκελο που έχει έτοιμο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών, τωναυτοαπασχολούμενων και των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουνμεταφερθεί στο ΚΕΑΟ, και ανέρχονται σε 15,8 δισ. ευρώ επί συνόλου 33,8 δισ. ευρώ. Από αυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι αδύνατο να εισπραχτεί έστω και το 50%.

Το οικονομικό επιτελείο τεκμηριώνει ότι οι ασφαλιστικές οφειλές των επιχειρηματιώνεκτοξεύτηκαν στα ύψη κατά την περίοδο της κρίσης, καθώς τα ποσά υπολογίζονταν και πολλαπλασιάζονταν με βάσει τα έτη ασφάλισης ανά τριετία κι όχι βάσει του πραγματικού εισοδήματος του ασφαλισμένου. Η ρύθμιση αφορά Θα αφορά μόνο ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξάρτητα απασχολούμενους και αγρότες, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν έχουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων και αποδεικτικάτραπεζικών λογαριασμών. Σε περίπτωση που κάποιος είναι σε ρύθμιση οφειλών και την απολέσει δεν θα μπορεί να ενταχθεί στον επανυπολογισμό.
19.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget