Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018» - Αστική Σχολή: Ο φωτογραφικός φακός & τα σχολικά κειμήλια «μιλούν» για τον οικισμό του Ν. Κεραμιδίου




ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

«Η διαχρονική συνεισφορά του οικισμού του Ν. Κεραμιδίου στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης» αποτυπώνεται στην Έκθεση Φωτογραφίας και Σχολικών Κειμηλίων, την οποία στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κεραμιδίου Κατερίνης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην Αστική Σχολή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες το βράδυ, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Ευθύμιου Τσίρκου, του μέλους της οργανωτικής επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μυράντας Παππά, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πολλών φίλων των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ».

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Ν.Κεραμιδίου, Παρθένα Χολίδου Τσαουσίδου, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρο Παυλίδη, για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση στο πρόγραμμα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» τόνισε χαρακτηριστικά: «Σκοπός της έκθεσης είναι η γνωστοποίηση της ιστορίας, παράδοσης και κουλτούρας του τόπου μας. Δια μέσου δράσεων επιδιώκουμε την διατήρηση της ταυτότητάς μας για να μην χαθούμε στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό της έκθεσης απεικονίζεται η ζωή, η χαρά, η λύπη, ο μόχθος, η διασκέδαση, ενός προσφυγικού λαού την υπόσταση του οποίου παρουσιάζουμε. Αυτή η μικρή κοινωνία μέσα στους κόλπους της σχολικής της ζωής από την ίδρυση του σχολείου έως σήμερα διαφύλαξε όλο το σχολικό εποπτικό υλικό, όπως χάρτες, βιβλία αφίσες κ.λπ. το οποίο παρουσιάζουμε στην έκθεση[…]».

Παράλληλα, η πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά την κα Ελένη Σιδηροπούλου-Σταθακοπούλου (Αρχιτέκτων Μηχανικό – Εκπαιδευτικό), που υπογράφει την Επιμέλεια Οργάνωσης της Έκθεσης «για την πολύτιμη συνδρομή της, το μεράκι της, τον κόπο & το χρόνο, που διέθεσε προκειμένου να πραγματοποιηθεί το όνειρο μας!».

Από την πλευρά της η κα Ελένη Σιδηροπούλου-Σταθακοπούλου ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου, που της εμπιστεύτηκε την οργάνωση της έκθεσης, τον δημοσιογράφο Πέτρο Σταθακόπουλο, ο οποίος επιμελήθηκε την παραγωγή video, το οποίο προβλήθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων και επικεντρώνεται στον συγκερασμό του χθες με την κοινωνία του Ν.Κεραμιδίου σήμερα.

Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Σκοπός της έκθεσης είναι η γνωστοποίηση της ιστορίας, παράδοσης και κουλτούρας του τόπου μας. Δια μέσου δράσεων επιδιώκουμε την διατήρηση της ταυτότητάς μας για να μην χαθούμε στον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος, τιμήθηκε για την προσφορά του ο ιερέας π. Σωκράτης Σιδηρόπουλος, ο οποίος θεωρείται ιδρυτής της κοινωνίας των προσφύγων του Ν.Κεραμιδίου, ενώ μουσικούς τόνους στην όμορφη βραδιά προσέδωσε η χορωδία του συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή.

Διαχρονικά πολυεπίπεδη η δράση στο Ν.Κεραμίδι

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η κοινωνία των προσφύγων του Ν.Κεραμιδίου έχει αναπτύξει πολυεπίπεδες δράσεις στην τέχνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με εκείνη την αυτάρκεια των μικρών κοινωνιών που εδραιώνουν την διαιώνιση της κουλτούρας τους. Έτσι διέθετε από το 1953 θεατρική σκηνή, ποδόσφαιρο από το 1955 και αργότερα σε εθνικό επίπεδο οργάνωση ποδηλασίας. Είχε και έχει αξιοθαύμαστη εκπροσώπηση από φυσικά πρόσωπα στον τομέα των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού των επιχειρήσεων.

Η έκθεση ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα.





























Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 
12.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget