Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

1ο Συνέδριο Νεανικού Τουρισμού “Youth Tourism Conference” από το Mediterranean College: Θετικά τα μηνύματα για το μέλλον του Τουρισμού στην Θεσσαλονίκη!

Με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Συνέδριο Νεανικού Τουρισμού “Youth Tourism Conference” από τη Σχολή Φιλοξενίας, Τουρισμού και Επισιτιστικών Τεχνών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η προσέγγιση του νεανικού τουρισμού τόσο σε σχέση με τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από τη σκοπιά όσων εμπλέκονται επαγγελματικά με αυτόν. Το “Youth Tourism Conference 2017” έκλεισε αφήνοντας μια αισιόδοξη γεύση στους παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμες πρωτοβουλίες της πόλης, αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας.
Η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Φιλοξενίας, Τουρισμού και Επισιτιστικών Τεχνών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, κα. Πανίδου Μαρία καλωσόρισε τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους, φοιτητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και στελέχη του τουριστικού κλάδου, για την ιδιαίτερη και σημαντική παρουσία τους, στο συνέδριο.

Το θέμα, εισήγαγε η κα. Μαρία Πανίδου, η οποία προσέγγισε τον Νεανικό Τουρισμό από τη σκοπιά της Τεχνολογίας και των social media. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επιρροή των SM & ICT στον τουρισμό νέων, στην γενιά των Millennials καθώς και στην προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα αυτά δεδομένα.
Ο κ. Θεοκλής Τσιρακίδης  Co-Founder & CEO της καινοτόμας ηλεκτρονικής πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και πώλησης ταξιδιωτικών εμπειριών MOVVIN, συνέδεσε τον εθισμό των νέων με την τεχνολογία και των online εφαρμογών καθώς και την πρωτοπορία και πρωτοτυπία αυτής της πλατφόρμας ως προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με παραδείγματα στα πλαίσια του θέματος.

Ο κ. Γιώτης Ποσπορέλης, Co-Founder του ξενώνα νεότητας STAY, μίλησε για τον αστικό τουρισμό και τις ανάγκες των νέων ταξιδιωτών. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να επενδύσει στην ίδρυση του ξενώνα νεότητας και τα ευρωπαϊκά πρότυπα που ακολούθησε. Υπήρξε έκδηλο ενδιαφέρον από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Ο κ. Κώστας Φυλακτός, δημιουργός του Travel Blog RUNVEL, με γνώμονα την εμπειρία του ως Travel blogger μοιράστηκε με το κοινό την ανάγκη που τον ώθησε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο blog αλλά και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί, συνδέοντάς το με τον νεανικό τουρισμό. Αναφέρθηκε σε «real case» παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητό και ενδιαφέρον για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο διάλογο με τους συμμετέχοντες και εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη του δήμου στις καινοτόμες προσπάθειες που γίνονται σχετικά με την τουριστική προώθηση και προβολή της πόλης.

Τέλος, η κ. Μαρία Πανίδου Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Φιλοξενίας, Τουρισμού και Επισιτιστικών Τεχνών έκλεισε την εκδήλωση ανακεφαλαιώνοντας τα πιο σημαντικά σημεία της εκδήλωσης και επισημαίνοντας τα κύρια συμπεράσματα καθώς και τα θέματα που προέκυψαν για περαιτέρω μελέτη και συζήτηση στο μέλλον.

Η Σχολή Φιλοξενίας, Τουρισμού και Επισιτιστικών Τεχνών του Mediterranean College προσφέρει επιλεγμένα και πρωτοποριακά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το University of Derby, το κορυφαίο – Νο 1 σε κατάταξη – πανεπιστήμιο στη Βρετανία στις σπουδές Τουρισμού και Φιλοξενίας (Guardian University Guide 2015).

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.
Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη,
Εγνατίας 2-4, τηλ.: 23102877798.7.17

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget