Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η χαρά για τις σπουδές του παιδιού τους έγινε εφιάλτης - Το πανεπιστήμιο και η μεγάλη απάτη!

Ο 18χρονος επέλεξε τη σχολή και η οικογένειά του άρχισε να ετοιμάζεται για να μην του λείψει τίποτα. Η εξέλιξη των πραγμάτων όμως έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις...

Συγκέντρωσαν τις οικονομίες μιας ζωής και με ικανοποίηση τις επένδυσαν για να σπουδάσει ο γιος τους στο κολλέγιο που ήθελε, στο Τόκυο. Δεν ήθελαν να του λείψει τίποτα και οργάνωναν τα πάντα: την εγγραφή στη σχολή, το ταξίδι, το προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα και τη διαμονή του. Μαζί τους όμως έκανε όνειρα και το πρόσωπο «εμπιστοσύνης» που θα τους βοηθούσε. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση απάτης που συνέβη το Απρίλιο του 2014 σε βάρος οικογένειας Αλβανών, μόνιμων κατοίκων Βόλου. Η οικογένεια ζημιώθηκε με το ποσό των 8.120 ευρώ. 

Ήταν τα χρήματα που εμπιστεύτηκαν σε 48χρονο κάτοικο Αττικής, ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου, που προσφέρθηκε με τις γνώσεις που είχε και τις σπουδές να διεκπεραιώσει όλες τις διαδικασίες για τις σπουδές του παιδιού τους.Ο 48χρονος ανέλαβε να ολοκληρώσει την εγγραφή στο κολλέγιο, να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια της οικογένειας και τα δωμάτια σε ξενοδοχειακό κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή, να βρει διαμέρισμα για τη διαμονή του παιδιού. Όλα αυτά βεβαίως με το αζημίωτο. Ζητούσε για κάθε εργασία και κάποιο ποσό, φτάνοντας τελικά να εισπράξει πάνω από 8.000 ευρώ. Η οικογένεια δεν λυπόταν τα χρήματα. 

Εργάζεται σκληρά και ήθελε ένα καλύτερο αύριο για το παιδί τους. Εμπιστεύτηκε το 48χρονο, και ό,τι αυτός ζητούσε το έδιναν. Καθώς περνούσε ωστόσο ο καιρός διαπίστωσαν ότι όλα ήταν μία απάτη. Στην επικοινωνία που είχαν με το κολλέγιο ενημερώθηκαν ότι καμία εγγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί.Ζήτησαν τότε εξηγήσεις. Ο 48χρονος έλεγε ότι η οικογένεια δεν θα ήταν σε θέση να κάνει την εγγραφή από μόνη της. Μάλιστα, επιτέθηκε το ζευγάρι μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο για το επίπεδο της μόρφωσής του. Η οικογένεια απευθύνθηκε τότε στην αστυνομία και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Χθες, ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Ζήτησε μόνο με εκπρόσωπό του να δοθεί αναβολή για τη δίκη και το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Στη δίκη ήταν μόνο η οικογένεια, η οποία περιέγραψε με κάθε τρόπο την απίστευτη εμπειρία που βίωσε σε μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίας και εφέσιμη για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος ξεγέλασε την οικογένεια και κατ’ επανάληψη την εξαπατούσε αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου


23.6.17

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget