Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία στον Κολινδρό ( Φωτο }


Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους πιστών και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, έγινε ο εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία στον ομώνυμο περίλαμπρο ενοριακό Ναό του Κολινδρού. Ανήμερα της γιορτής την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτου, συνοδεία Ελλήνων και Σέρβων κληρικών.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε με κατάνυξη η πολυφωνική μεικτή βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Βελιγραδίου, η οποία φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στην περιοχή μας με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου.

Ο Ναός της Αγίας Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία είναι ο μοναδικός ναός στον ορθόδοξο κόσμο αφιερωμένος στην Αγία Θεοδώρα και ο σημερινός κτίστηκε στη θέση παλιότερων ναών που υπήρχαν στο σημείο που σήμερα βρίσκεται.

Η Αγία Θεοδώρα η εν Αλεξανδρεία καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Έζησε στα χρόνια του βασιλιά Ζήνωνος (474 - 490 μ.Χ.). Ο λαός του Κολινδρού ευλαβείται την Αγία Θεοδώρα και προστρέχει κάθε φορά στο ναό της για να προσκυνήσει την εικόνα της και να αποδώσει τις δέουσες τιμές.


12.9.16
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget