Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η πρώτη διοργάνωση του North Olympus Trail Vrontou έρχεται !!

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 τον αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20 km, στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δίου, με την επωνυμία «North Olympus Trail Vrontou».

Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλό υψόμετρο και οι σταθμοί τροφοδοσίας προσεγγίζονται από αγροτικό δρόμο. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Βροντούς) και θα ακολουθήσει την παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι – Αγία Κόρη – Ίταμος (πηγή), Έλατος, Μαστορούλι (πηγή), Παπά Αλώνι, Κατραναριά, Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους. H συνολική θετική υψομετρική διαφορά του αγώνα NOT VRONTOU είναι 1,450μ.

Με αφορμή τη διοργάνωση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Πιερία αποτελεί την ιδανική τοποθεσία διεξαγωγής αγώνων ορεινού τρεξίματος, υψηλού επιπέδου, δεδομένου του απαράμιλλου φυσικού τοπίου και της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης. Συμμετέχουμε στο νέο αυτό αγώνα που συμβάλει στην εμπέδωση και την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι». Ευχόμαστε η Πιερία να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον αθλητισμό και ταυτόχρονα συντελούν στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού».

Τη σημασία του αθλητικού τουρισμού, για την περιοχή του δήμου Δίου-Ολύμπου, συνολικά επεσήμανε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ, Κώστας Δημόπουλος, σχολιάζοντας: «Η πρωτοβουλία μας να συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στον North Olympus Trail Vrontou , μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, εντάσσεται στην στρατηγική μας για την τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και την προώθηση του αθλητισμού και του εθελοντικού κινήματος. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία μέσα από τον αθλητικό τουρισμό να διευρύνουμε το τουριστικό κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε παρέχοντας τη καλύτερη δυνατή φιλοξενία».

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς, κ. Γιάννης Γάκης, ανέφερε: «Για πρώτη χρονιά, η διεξαγωγή του North Olympus Trail Vrontou είναι μία απόδειξη του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης. Η τεράστια συμμετοχή του κόσμου, η παρουσία πολλών αθλητών και η ευρεία δημοσιότητα του αγώνα, αποδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική του. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές για την ενεργή τους συμμετοχή, στους χορηγούς και στους θεσμικούς φορείς, δίχως την υποστήριξη των οποίων η επιτυχημένη διοργάνωση
και ολοκλήρωση του αγώνα θα ήταν αδύνατη».

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, η Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας, o E.O.Σ. Κατερίνης, ο Σ.Ε.Ο. Κατερίνης, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρίτσας, η εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης πρώην δήμου Δίου, το καταφύγιο ΄΄Κρεβάτια΄΄ και άλλοι τοπικοί φορείς.
2.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget