Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εντυπωσίασαν με τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά μαθητές της Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΕντυπωσίασαν με τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά μαθητές της Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην εκδήλωση  που  διοργάνωσε  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και  Β/Θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε δράσεις και να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα προάγουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργάνωσαν εκδήλωση-γιορτή εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.Μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Πιερίας κατέκλυσαν το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016 το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης στέλνοντας με το δικό τους τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον. Τα παιδιά παρουσίασαν την έκθεση με τίτλο ΄΄Καλλιτεχνικές δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα υλικά ΄΄ αποτελούμενη από εντυπωσιακές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, που δημιούργησαν με μεράκι, φαντασία και ταλέντο.Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν ήταν:6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, 12ο  Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, Δημοτικό Σχολείου Μακρυγυάλου, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αγίου Ιωάννη, Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου, 2ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου και το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΄΄ΠΛΑΤΩΝ΄΄ Κατερίνης. Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συμμετείχαν το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, το 1Ο ΕΠΑΛ Κατερίνης,  το 2Ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, το Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς, το Γενικό Λύκειο Αιγινίου, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και τα Κέντρα Ημέρας ΄΄4 Εποχές΄΄ και ΄΄Σπίτι των Μουσών΄΄.Φελλός, γυαλί, καπάκια από μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, ξύλα, μολύβια, βιβλία,  ρολά από χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, πλαστικά ποτήρια, πλαστικά και γυάλινα  μπουκάλια, υφάσματα,  κουμπιά, ξύλα, ρόδες αυτοκινήτου, χαρτόνι και πολλά ακόμη υλικά μεταμορφώθηκαν περίτεχνα και με έμπνευση από τα ταλαντούχα παιδιά σε γλάστρες, πίνακες, χάρτες,  διακοσμητικά κ.ά. αποδεικνύοντας ότι με την ανακύκλωση αξιοποιούμε υλικά κατασκευάζοντας καινούρια χρήσιμα αντικείμενα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συνεχάρη τα παιδιά και εξήρε τη δημιουργική τους δράση.«Αφετηρία για αυτοκριτική και σκέψη η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη, η κατασπατάληση φυσικών και ενεργειακών πόρων, η ρύπανση, η εξάντληση υδάτινων πόρων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποτελούν κάποιες από τις σοβαρές απειλές που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για τη σωτηρία του φυσικού πλούτου. Το περιβάλλον είναι πηγή ζωής. Γι΄αυτό το λόγο όλοι μαζί, πολιτεία, φορείς και πολίτες οφείλουμε να συνεργαστούμε, να  αποκτήσουμε περιβαλλοντική  συνείδηση προκειμένου να  διαφυλάξουμε  τη  φυσικής μας κληρονομιά και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές»δήλωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου. Παράλληλα, ανακοίνωσε για την επόμενη χρονιά τη  δημιουργία Διήμερου Φεστιβάλ με τη συμμετοχή των σχολείων της Πιερίας με δράσεις και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τονίζοντας τον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το σχολείο στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης που αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην άνοδο της ποιότητας της ζωής μας.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Νικόλαος Χηνόπουλος, μίλησε στα παιδιά για  τη σημασία της ανακύκλωσης των υλικών, το σωστό τρόπο διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών, την εξοικονόμηση πόρων , τον εθελοντισμό σε σχέση με το περιβάλλον, την προστασία του περιβάλλοντος και τον τηλεφωνικό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112» για περιστατικά που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των καλύτερων κατασκευών. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 1ο βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, το 2ο βραβείο απέσπασε το 12ο  Δημοτικό Σχολείο και το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου κέρδισε το 3ο βραβείο. Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 1ο βραβείο απέσπασε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο βραβείο κατέκτησε το 2Ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το 3ο βραβείο απέσπασαν τα  Κέντρα Ημέρας ΄΄4 Εποχές΄΄ και ΄΄Σπίτι των Μουσών΄΄. Σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά και εκφράστηκαν ευχαριστίες και συγχαρητήρια για το άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης με τις πρωτότυπες και δημιουργικές προτάσεις που παρουσίασαν.Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Δίου-Ολύμπου, κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρης Συριανίδης , ενώ σημαντική ήταν η στήριξη και η συμβολή στη διοργάνωση της εκδήλωσης της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, της αρχιτέκτονος του 1ου ΕΠΑΛ, κ. Κοκκίνου και του Συμβούλου Φιλολόγων της ΔΙΔΕ Πιερίας,  κ. Αλέξανδρου Νικολαϊδη.

8.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget