Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ευνοϊκές αλλαγές θα φέρει η κυβέρνηση στις 120 δόσεις!Τρεις σημαντικές αλλαγές προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Μάλιστα, επειδή οι αλλαγές αυτές δεν θα περάσουν άμεσα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανή η νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και πέραν του τέλους Σεπτεμβρίου.
Αρκεί να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα ένταξης στις 120 δόσεις ενώ πλέον είναι πολύ πιθανό ότι οι αιτήσεις θα «παγώσουν» εν αναμονή και των νέων αλλαγών για τις οποίες έκανε χθες λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Από μόνη της, η μείωση του επιτοκίου στην ρύθμιση των 120 δόσεων, συνιστά σημαντική ελάφρυνση για όσους θέλουν να ρυθμίσουν το χρέους τους ειδικά αν εκμεταλλευτούν τον μέγιστο αριθμό των δόσεων. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

1. Οφειλέτης χρωστάει 10.000 ευρώ στην εφορία ενώ το ατομικό του εισόδημα ανέρχεται στα 15.000 ευρώ. Έχει ένα παιδί. Η εφορία του δίνει τις 120 δόσεις αλλά με επιτόκιο 5% θα πρέπει να πληρώνει 106,07 ευρώ ανά μήνα ή 12.727,86 ευρώ μέχρι τη λήξη. Αν το επιτόκιο περιοριστεί στο 3% όπως σχεδιάζεται, οι δόσεις θα είναι και πάλι 120. Ωστόσο, το ποσό της κάθε δόσης θα περιοριστεί από τα 106,07 ευρώ στα 96,56 ευρώ (δηλαδή περίπου κατά 10 ευρώ τον μήνα) ενώ συνολικά στην περίοδο, ο οφειλέτης θα πληρώσει 11.587,29 ευρώ. Δηλαδή θα κερδίσει 1140 ευρώ μόνο από τους τόκους. Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερο το χρέος, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος. Έτσι, για χρέος 20.000 ευρώ και 120 δόσεις, θα χρειαστεί να καταβληθούν 23.174 ευρώ (ή 193,12 ευρώ τον μήνα για 120 μήνες) με το επιτόκιο του 3% ενώ με το επιτόκιο του 5% το κόστος θα ανέρχεται στα 25.455,7 ευρώ. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση το όφελος ξεπερνά τα 2300 ευρώ.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στους μικροοφειλέτες και έχει να κάνει με την μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτή η αλλαγή αφορά κυρίως σε όσους χρωστούν κάτω από 3600 ευρώ. Για παράδειγμα οφειλέτης με χρέος 1000 ευρώ, θα πρέπει να αποπληρώσει την οφειλή του το πολύ σε 33 δόσεις αν το εισόδημα του είναι 15.000 ευρώ και θα καταβάλλει 32,19 ευρώ ανά μήνα. Αν πάλι το ελάχιστο ποσό της δόσης πέσει στα 20 ευρώ, -και ταυτόχρονα μειωθεί το επιτόκιο στο 3%- η δόση θα μειωθεί στα 21,3 ευρώ και το χρέος θα αποπληρωθεί σε 50 δόσεις που αθροιστικά θα δημιουργήσουν υποχρέωση 1065 ευρώ. Δηλαδή με ελάχιστο κόστος λόγω του επιτοκίου, ο οφειλέτης θα μπορέσει να σβήσει χρέος 1000 ευρώ ύστερα από 4 χρόνια.

Η 3η αλλαγή αφορά στα νομικά πρόσωπα. Καταρχήν εξετάζεται η διεύρυνση του ορίου των δύο εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποκτήσουν περισσότερες επιχειρήσεις το προνόμιο της ένταξης στις 120 δόσεις. Από την άλλη, είναι πιθανές οι αλλαγές και στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων αλλά και διαγραφής των προσαυξήσεων.


thetoc.gr
17.7.19

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget