Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Παιδικός βήχας: Η καλύτερη θεραπεία!Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ, ανέλυσε την αποτελεσματικότητα και τους πιθανούς κινδύνους των κοινών φαρμάκων για την αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος στα παιδιά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα φάρμακα βοηθούν, ενώ πολλά από αυτά μπορεί να έχουν παρενέργειες.

Σύμφωνα με τους NYT, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αρχικά πήρε θέση κατά της χορήγησης παρασκευασμάτων για την καταπολέμηση του βήχα και του κρυολογήματος σε παιδιά κάτω των δύο ετών. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής πρότεινε η σύσταση να ισχύει για όλα τα παιδιά μέχρι 6 ετών.

Αφού οι κατασκευαστές απέσυραν εθελοντικά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για βρέφη και άλλαξαν τις ετικέτες ώστε να μην προτείνουν τη χρήση τους σε μικρά παιδιά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σημειώθηκε πτώση στις αφίξεις παιδιών στα επείγοντα περιστατικά λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν σχετικά με αυτά τα φάρμακα.

Το γεγονός μπορεί να προκαλεί αναστάτωση σε όλους τους γονείς που θέλουν το παιδί τους να αισθανθεί καλύτερα. Μπορεί επίσης να λειτουργεί αποθαρρυντικά, καθώς φάρμακα που θεωρούσαν ότι ήταν ασφαλή, δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί του να αισθανθεί καλύτερα;

Σύμφωνα με τους παιδίατρους, είναι σημαντικό να επιμένετε σε ήπιες θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών σας.

Κάποια ασφαλή μέτρα που μπορείτε να πάρετε είναι να φροντίσετε να καταναλώνουν πολλά υγρά, να πίνουν αφεψήματα με μέλι, να χρησιμοποιούν ρινικές σταγόνες, καθώς και αντιπυρετικά όταν αυτά είναι αναγκαία.

Πηγή: mindandbodygreen.com-odmen
25.2.19

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget