Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

»Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε και βραβεύτηκε στον ετήσιο χορό του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά»  Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση, στον ετήσιο χορό του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά». Στον συγκεκριμένο χορό πραγματοποιήθηκε η βράβευση ενός νεαρού μαθητή, του Κυριάκου Χρυσικού, για την καθοριστική του παρέμβαση σε ένα περιστατικό Καρδιακής Ανακοπής, αλλά και της Διασωστικής Ομάδας για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τις δράσεις τους καταφέρνουν όχι μόνο να διατηρήσουν και προβάλλουν το λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και να τον μεταβάλουν από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό. Μέσα από τις εκδηλώσεις τους αποκρυσταλλώνουν την ελληνική κουλτούρα, αλλά και σταθεροποιούν τις πανανθρώπινες αξίες. Αποδεικνύουν πως η παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσυνδέεται από την πρόοδο, αλλά εξελίσσεται, βιώνοντας τις τρεις διαστάσεις του χρόνου (παρελθόν – παρόν – μέλλον ), και συνδέεται με την έννοια της συνέχειας των στοιχείων, εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να επιζήσουν. Ακόμη, επισημαίνουν πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ποτέ στατική, δεν είναι ποτέ στάσιμη.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Παναγία Σουμελά» απαρτίζεται από πολλά μέλη διαφορετικών ηλικιών και αποδεικνύει έμπρακτα πως η παράδοση είναι μια η αλυσίδα, η οποία συνδέει τις γενιές μεταξύ τους «γεφυρώνοντας» το χάσμα. Στο παρελθόν η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόκληση του συλλόγου, ανέλαβε την εκπαίδευση όλων των μελών του πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Zωής. Ανάμεσα, στα μέλη του συλλόγου εκπαιδεύτηκε και ένα μικρό αγόρι ηλικίας 12 ετών, ο Κυριάκος Χρυσικός.

Πριν από λίγο καιρό, ο Κυριάκος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια Καρδιακή Ανακοπή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κυριάκος, έδρασε με ψυχραιμία. Αρχικά, πλησίασε με ασφάλεια τον 47χρονο άνδρα και πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους. Στη συνέχεια, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, και χωρίς να χάσει «πολύτιμο» χρόνο ξεκίνησε άμεσα την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Χάρη στην καίρια παρέμβαση του νεαρού Κυριάκου Χρυσικού, ο 47χρονος άνδρας σώθηκε.Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τον Κυριάκο Χρυσικό για τη σπουδαία πράξη του, και ευχαριστεί θερμά τον Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» για τη βράβευση και την αναγνώριση του κοινωνικού της έργου. 
14.1.19

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget