Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης: 60 χρόνια NASA (Φωτό)

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της NASA πραγματοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής. Πρώτος ομιλητής ήταν ο συντοπίτης μας αστροφυσικός Θωμάς Μπίσμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της NASA στην κατανόηση του σύμπαντος, καθώς και στην προσωπική του εμπειρία στη NASA. Η έρευνα του κ. Μπίσμπα σχετίζεται με την αστρική δημιουργία, ενώ έχει αναπτύξει αλγόριθμους που μελετούν τη φυσική και τη χημεία του μεσοαστρικού χώρου, βοηθώντας έτσι στην κατανόηση των παρατηρησιακών δεδομένων που λαμβάνονται από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο επίσης Κατερινιώτης Ηλίας Σαββίδης, καθηγητής στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την εισήγησή του με τίτλο: "Από την πυρηνική ενέργεια στη σκοτεινή ενέργεια", ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μορφών ενέργειας, καθώς και στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη σχετικά με την ανίχνευση της σκοτεινής ύλης.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Αικατερινείων του Δήμου Κατερίνης. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο κ. Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, και εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής των Αικατερινείων χαιρέτησε την εκδήλωση η κ. Μαρία Σωτηριάδου.6.11.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget