Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Κινδυνεύω να πάω φυλακή…»: Κραυγή απόγνωσης πασίγνωστου δημοσιογράφου! (ΦΩΤΟ)
Σοκάρει η αποκάλυψη γνωστού κριτικού θεάτρου, συγγραφέα....
και δημοσιογράφου, πως κινδυνεύει και μάλιστα άμεσα να πάει στη φυλακή στα 82 του χρόνια λόγω χρεών προς το Ι
ΚΑ.


Οπως αποκάλυψε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο θέατρο Μουσούρη, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου, κινδυνεύει με φυλάκιση για χρέη που δεν οφείλει ο ίδιος:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη μιζέρια όλη αυτής της ιστορίας. Εγώ είμαι εδώ σήμερα γιατί κινδυνεύω σε ένα μήνα να πάω φυλακή. Έχω πέντε δικές μαζί για χρέη προς το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ τη δουλειά του κάνει δεν έχω με το ΙΚΑ. Αλλά δεν τα οφείλω εγώ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης, Είμαι άμισθος υπάλληλος, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει την Ελληνική θεατρική επιστήμη. Μου κατάσχεται κάθε μου κατάθεση και δεν το λέω αυτό για να δημιουργήσω εντυπώσεις και συγκινήσεις».

«Παίρνω μόνο το ακατάσχετο των 1.100 ευρώ και ακόμη πληρώνω δάνειο 600 ευρώ κάθε μήνα για τα νοσήλια της συζύγου μου. Φοβάμαι, πραγματικά, ότι θα πάω φυλακή αφού δεν θα έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ», είπε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, όπως γράφει σήμερα η Εφ.Συν.

«Από το 2011 που σταμάτησε η επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται. Το Μουσείο σήμερα δεν μπορεί να έχει ούτε ασφαλιστική ούτε φορολογική ενημερότητα. Επειδή οι υπάλληλοι δεν πληρώνονταν, ειδικευμένοι οι περισσότεροι για το συγκεκριμένο πόστο, είτε συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα είτε απολύθηκαν. Οι έξι από τους εννέα εναπομείναντες εργαζόμενους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους».

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος υπογράφουν τις μισθολογικές καταστάσεις, άρα λογικό είναι να απευθύνεται σ” αυτούς η Εφορία και το ΙΚΑ για τις εκκρεμότητες προς το Δημόσιο», είπε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

«Κι ενώ ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ πληρώνονται από τον Δήμο Αθηναίων, υπάρχει επίσης κι ένα χρέος 180 χιλιάδων στο ενοίκιο».Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σχετικά με τη μοίρα του Θεατρικού Μουσείου αλλά και του προέδρου του:

«Το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους πρώην εργαζόμενους για να βρεθεί λύση σχετικά με τα οφειλόμενα σ” αυτούς δεδουλευμένα από την διοίκηση. Θέμα εξαιτίας του οποίου προκύπτουν και οι δικαστικές περιπέτειες του Κώστα Γεωργουσόπουλου. Το υπουργείο θα μπορούσε εξαρχής να μην υιοθετήσει κανένα χρέος που διογκώθηκε από τη μη έγκαιρη ρύθμιση των μισθολογικών οφειλών της διοίκησης του Θεατρικού Μουσείου, όμως βρισκόμαστε κοντά σε λύση που και τους πρώην εργαζόμενους ικανοποιεί όσο γίνεται καλύτερα και τη διοίκηση του Μουσείου βγάζει από τη δύσκολη θέση της πιθανής κατάσχεσης των όποιων περιουσιακών στοιχείων των μελών της. Για το θέμα αυτό το υπουργείο βρίσκεται εδώ και ένα μήνα σε συνεχή επαφή με τον Φίλιππο Νικολόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του Κ. Γεωργουσόπουλου. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη διάσωση του Θεατρικού Μουσείου. Στη συνέχεια, και εφόσον η λύση αυτή επιτευχθεί, θα εξεταστούν με περίσκεψη τα επόμενα βήματα».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, για να στηρίξουν τον Κώστα Γεωργουσόπουλο ήταν επίσης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Βασίλης Πουλαντζάς, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Δήμητρα Χατούπη, ο Τάκης Βλαστός, ο Γιάννης Μπέζος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Κώστας Πολιτόπουλος, ο Γιώργος Δεπάστας και ο Σταμάτης Κραουνάκης.
17.10.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget