Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Γρηγόρης Ζάννας, Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης: Ό,τι λέμε το εννοούμε
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές δεν προέκυψε από καμία προσωπική ανάγκη ή φιλοδοξία.

Η διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου, ενός θεσμού με υψηλό πολιτικό περιεχόμενο, πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας αλλά και κάθε Δημότη ξεχωριστά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και, κυρίως, πάνω στην βάση του δημοκρατικού διαλόγου και του κοινού συμφέροντος. Και...αυτός ήταν ο μόνος λόγος που υπαγόρευσε την κάθοδό μου ως υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές.

Είναι αδιανόητο να μην ερωτάται η κοινωνία για κρίσιμα και μείζονα ζητήματα που την αφορούν. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να θεωρείται ο Δημότης παρείσακτος, όταν θέλει να λαμβάνει μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Ακόμη πιο αποκαρδιωτικό όμως είναι ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας όχι μόνο παραμένουν ανεπίλυτα αλλά αντιθέτως διογκώνονται, χωρίς να διαφαίνεται καμία πρόθεση για την επίλυσή τους από την παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως συνέβαινε άλλωστε και από όλες τις προηγούμενες.

Σε μια πόλη που αποτελεί τουριστικό κέντρο με χιλιάδες επισκέπτες είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν δημόσιες και αξιοπρεπείς υποδομές για την εξυπηρέτησή τους. Όπως ανεπίτρεπτο είναι το τριτοκοσμικό συγκοινωνιακό χάος που βλέπουμε καθημερινά, ειδικά στο κέντρο, την στιγμή που η χρήση ποδηλάτου, σε συνδυασμό με ένα σύνολο άλλων μέτρων, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα και να κάνει την καθημερινότητα πιο ανεκτή και ανθρώπινη.

Είδαμε τον Δήμο να πληρώνει για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις την στιγμή που διαθέτει Χριστουγεννιάτικο χωριό με την συνδρομή εθελοντών δημοτών του τους οποίους, στην καλύτερη περίπτωση, προσπερνά αδιάφορα. Είδαμε την αδιαφορία για τα αδέσποτα. Για το πράσινο της πόλης. Τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ένας σωρός από συσσωρευμένα προβλήματα. Δεν τα γνωρίζει αυτά η παρούσα Δημοτική Αρχή; Ή τα γνωρίζει και αδιαφορεί;

Για τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους που δεν αναφέρθηκαν, η κάθοδος στις Δημοτικές εκλογές, τόσο η δική μου αλλά και όλων εκείνων των πολιτών που ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα, δεν πηγάζει σε καμία περίπτωση από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες. Πηγάζει μόνο από την ανάγκη να τεθεί ο Δήμος πάνω σε άλλη βάση λειτουργίας ώστε να καταστεί δημοκρατικός, λειτουργικός και αποτελεσματικός, αντί της μονοπρόσωπης αρχής που βλέπουμε σήμερα, δίκαιος απέναντι στον Δημότη, αρωγός στον αδύναμο, καινοτόμος στις ιδέες, προστατευτικός στο περιβάλλον, έχοντας μόνη πυξίδα την εφαρμογή του αυτονόητου και το κοινό μας συμφέρον.

Καλούμε τους Δημότες να συμπορευτούν μαζί μας. Και να γνωρίζουν ότι προχωρούμε μαζί στην λήψη των αποφάσεων για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων, με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και με μόνο κριτήριο το κοινωνικό συμφέρον.

Οι συμπολίτες μας το γνωρίζουν.

Ό,τι λέμε το εννοούμε.

Γρηγόρης Ζάννας
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
25.10.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget