Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τι θα ισχύσει για Κοινωνικό Μέρισμα, Επίδομα στέγασης και θέρμανσης


Πριν κλείσει ο χρόνος, θα πρέπει να κλείσει και ο σχεδιασμός που αφορά τη χορήγηση τριών σημαντικών επιδομάτων, από την κυβέρνηση. Το κοινωνικό μέρισμα 2018, το επίδομα στέγασηςκαι το επίδομα θέρμανσης 2019.

Όπως όλα δείχνουν, μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες που αφορούν τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης 2019, από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, προκειμένου να εξισορροπηθεί η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Τόνισε συγκεκριμένα, πως η αύξηση του επιδόματος θα ανέρχεται στο 10%, ώστε να είναι αντίστοιχη της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα 2018, το οποίο έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα χορηγηθεί πριν τα Χριστούγεννα και σύμφωνα με τα περσινά κριτήρια, φαίνεται πως υπάρχει πρόβλεψη για διεύρυνση των δικαιούχων επιδομάτων θέρμανσης, στέγασης και αναδρομικών σε -τουλάχιστον- 400.000 δικαιούχους.

Επίδομα Στέγασης

Τονίζεται πως το υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την απόφαση για καταβολή του σχετικού επιδόματος.


Το μέτρο στοχεύει σε νοικοκυριά που δεν έχουν πρώτη κατοικία ή πληρώνουν δάνειο για αυτήν.

Θα ωφεληθούν 1 εκατ. δικαιούχοι με ποσά από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ το χρόνο

Οι 400.000 από αυτούς είναι 25 – 45 χρονών.

Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο επίδομα στέγασης εξήγγειλε πως το μέτρο είναι μόνιμο και «όποιος πάρει το επίδομα στέγασης θα το πάρει από 1/1/2019, δηλαδή θα πάρει και το ’19, θα πάρει και το ’20 και το ’21 και το ’22 και πάει λέγοντας».

Τα κριτήρια για την καταβολή της ειδικής ενίσχυσης βρίσκονται υπό συνεχή τροποποίηση, με δεδομένο την απορρόφηση μεγαλύτερου κονδυλίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα κριτήρια, όπως και το ύψος των δικαιούχων, θα επηρεαστούν από την απόφαση για τις συντάξεις ως αντίμετρα και από τα στοιχεία του (διευρυμένου) προϋπολογισμού.
18.10.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget