Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Τελεσίδικα αναδρομικά για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς, απόστρατους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ» φέρνει νέα απόφαση - «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «κλειδώνει» οριστικά και αμετάκλητα τις επιστροφές από τις περικοπές 5% ως 20% σε κύριες συντάξεις που έχουν άθροισμα άνω των 1.000 ευρώ μαζί με επικουρικές και μερίσματα.


Η απόφαση εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2018 με πρότυπη δίκη σε αγωγή συνταξιούχου κατά του Δημοσίου, ο οποίος κερδίζει 13.500 ευρώ.


Η αγωγή υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 29/04/2014 και με αυτή ο συνταξιούχος ζητούσε να του καταβάλει το Δημόσιο το ποσό των 29.518 ευρώ, από την επιδότησή της, άλλως το ποσό των 13.500 ευρώ λόγω των μειώσεων που είχε από το νόμο 4093/2012 στην κύρια σύνταξη με ποσοστό περικοπής 20% επειδή το άθροισμα των συντάξεων ήταν πάνω από 3.000 ευρώ.

Το Ε.Σ συνήλθε σε διαδοχικές συνεδριάσεις και στην Ολομέλεια του Σώματος στις 16/05, που πήρε και την τελική απόφαση με αριθμό 1277/2018 με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές και «μη νόμιμες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι μειώσεις 20% που του επιβλήθηκαν με το νόμο 4093 στο ποσό της κύριας σύνταξης.

Η απόφαση θεωρείται σταθμός διότι θεωρεί «λυσιτελή» την ίδια αντιμετώπιση για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου.


Στην πράξη η Ολομέλεια του Ε.Σ έκρινε ότι οι μειώσεις του ν.4093 «αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων του Δημοσίου», και κατ' επέκταση η συνέχιση συνέχιση της παρακράτησης αυτής είναι παράνομη και πρέπει να διακοπεί από όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Η νέα βόμβα ανοίγει το δρόμο για να διακοπούν άμεσα οι μειώσεις του νόμου 4093/2012 από όλες τις συντάξεις του Δημοσίου, ενώ για τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο των αγωγών κατά του Δημοσίου για να τα διεκδικήσουν από το 2013 ή το 2014 και μετά. Το σημαντικότερο στην απόφαση αυτή, όπως εξήγησαν έγκριτοι νομικοί, είναι ότι ανοίγει πιο γρήγορα ο δρόμος για διεκδικήσεις των αναδρομικών για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Τα αναδρομικά από τις μειώσεις που κρίθηκαν «μη νόμιμες»Τα ποσά των επιστροφών είναι σημαντικά και σχεδόν όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν την περικοπή του ν. 4093/2012. Το άθροισμα συντάξεων περνάει εύκολα τα 1.000 ευρώ, γιατί οι συνταξιούχοι του Δημοσίου παίρνουν κύρια σύνταξη, οικογενειακό επίδομα, επικουρική σύνταξη και μερίσματα από τα Μετοχικά τους Ταμεία, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για στρατιωτικούς συνταξιούχους.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος υπουργείου που παίρνει σήμερα 930 ευρώ κύρια σύνταξη, 190 ευρώ επικουρική και 60 ευρώ μέρισμα, έχει άθροισμα 1.180 ευρώ και βάσει του νόμου 4093 έχει μείωση 5% στην κύρια σύνταξη, δηλαδή περικοπή 47 ευρώ τ μήνα. Με αίτηση στο Δημόσιο - ΕΦΚΑ, θα πρέπει να ζητήσει τη διακοπή της μείωσης και αναδρομικά από το 2014 με ποσό 2.256 ευρώ.
24.10.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget