Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΟΑΕΔ: Άνεργοι ακόμη και για μια ημέρα στο πρόγραμμα για τις 10.000 θέσεις - Σε δύο φάσεις η προκήρυξη


photo: Eurokinissi


Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 15.500 ανέργους πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στον Οκτώβριο. Στο πρώτο πρόγραμμα για τους 10.000 ανέργους που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις με επιδότηση με το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους θα υπάρξει μια σημαντική καινοτομία ενώ όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news θα προκηρυχθεί σε δύο φάσεις.


Εντός του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, σε δύο φάσεις θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους. Το πρόγραμμα θα αφορά ανέργους «υψηλού γνωσιακού περιεχομένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Στην προκήρυξη όμως του ΟΑΕΔ θα υπάρξει μια πολύ σημαντική καινοτομία σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα εργασίας και επιδότησης θέσεων εργασίας. Η καινοτομία αυτή είναι ότι θα υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ έστω και για μια ημέρα. Έτσι για παράδειγμα αν ένας νέος που εργάζεται στο εξωτερικό και του έχει γίνει πρόταση για να εργαστεί στην χώρα μας από επιχείρηση θα μπορεί να επιστρέψει στην χώρα να εγγραφεί έστω και την προηγούμενη ημέρα στον ΟΑΕΔ και να προσληφθεί με την επιδότηση του νέου προγράμματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογα προγράμματα υπήρχε η προϋπόθεση οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τουλάχιστον για τους έξι τελευταίους μήνες.

Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί σε δύο φάσεις όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας στα dikaiologitika news και οι 10.000 επιδοτούμενες θέσεις θα προκηρυχθούν με δύο προκηρύξεις. Η πρώτη φάση θα αφορά 6.000 θέσεις ενώ η δεύτερη τις υπόλοιπες 4.000 θέσεις.

Η επιδότηση θα είναι 12μήνη και θα καλύπτει μέχρι το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και διαμορφώνεται:

έως 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου (μισθός 1.600 ευρώ)
έως 700 για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (μισθός 1.400 ευρώ)
έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (μισθός 1.200 ευρώ)

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά 5.500 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 έως 29 ετών οι οποίοι θα προσληφθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για να υλοποιήσουν συγκεκριμένα projects σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου ώστε να συμβάλουν στην αναβάθμιση των φορέων.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 12 μήνες και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ η μηνιαία αμοιβή ορίζεται έως τα 1.040 ευρώ ενώ για τους πτυχιούχους ΤΕΙ έως τα 990 ευρώ.
Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, τότε στις αμοιβές προστίθενται 50 ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

8.10.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget