Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τα αντιοξειδωτικά του καλοκαιριού είναι καλό να τα λαμβάνουμε καθημερινά από τη διατροφή μας;Γνωρίσετε τι είναι τα αντιοξειδωτικά του καλοκαιριού και για ποιο λόγο είναι καλό να τα λαμβάνουμε καθημερινά από τη διατροφή μας;

Μιας που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν εύκολο κανόνα που συζητήσαμε με την κα Γεωργίου στην εκπομπή Υγεία πάνω Απ' Όλα, ώστε να έχετε όλα τα αυτά τα συστατικά στη διατροφή σας. Ποιος είναι ο κανόνας αυτός;... Ο Κανόνα των Χρωμάτων! Ο κανόνας αυτός φυσικ
ά δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι, αλλά είναι σημαντικό να τον θυμάστε όλο τον χρόνο.
Τι σημαίνει αυτό;

Όσο περισσότερα διαφορετικά χρώματα φρούτων και λαχανικών καταναλώσετε σε μία ημέρα τόσο περισσότερα και διαφορετικά αντιοξειδωτικά προσλαμβάνετε. Μερικά παραδείγματα:
- Το βαθύ κόκκινο χρώμα μαρτυρά την παρουσία λυκοπενίου και πολυφαινόλών.
- Το κίντρινο ή πορτοκαλί χρώμα σχετίζεται με την παρουσία καροτενοειδών.
- Το πράσινο χρώμα μας δείχνει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και χλωροφύλλες.
- Το μπλέ και μωβ χρώμα μαρτυρούν την παρουσία ανθοκυανινών.
- Ακόμη και τα λευκά φρούτα και λαχανικά, που έχουν πιο ουδέτερο χρώμα (π.χ. σκόρδο) προσφέρουν πληθώρα αντιοξειδωτικών.

Σας φαίνονται άγνωστες οι παραπάνω λέξεις; Θυμηθείτε ότι είτε το συστατικό λέγεται λυκοπένιο, είτε ανθοκυανίνη, είτε β-καροτένιο κ.ο.κ, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού,προστατεύει από υπερπαραγωγή ελεύθερων ριζών και καθένα από αυτά συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς, στην καλύτερη όραση το βράδυ και πολλά-πολλά ακόμη.


ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

imerisiapierias
31.7.18
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget