Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δέσποινα Κωνσταντίνου: Συνεχίζουμε τις μάχες μας, οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο!

* «Όλα κατακτήθηκαν, τίποτε δεν μας χαρίστηκε», επισήμανε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


* Άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τόνισε ότι οι διεκδικήσεις τού κόσμου τής Εργασίας συνεχίζονται.


* Παρών στην εκδήλωση ήταν και το Μέλος τής Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στομεϊνίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας.


* Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη οι παράλληλες πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τού Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ.


Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *


Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης,Δέσποινα Κωνσταντίνου, για τη συνέχιση της λιτότητας αλλά και για την αδυναμία τής Χώρας να ξεφύγει από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Η κριτική αυτή ασκήθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης της Εργατικής Πρωτομαγιάς που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Λαύρας.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και το Μέλος τής Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στομεϊνίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας.Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου.


«Σήμερα, στην Ελλάδα των Μνημονίων», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, η κ.Κωνσταντίνου, «όπου η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30% ενώ στους νέους (έχει ξεπεράσει) το 60%, όπου το οκτάωρο καταργείται στην πράξη κλπ… η Πρωτομαγιά, μια ημέρα - ορόσημο για τον κόσμο τής Εργασίας και την Κοινωνία των Πολιτών, μας υπενθυμίζει με εμφατικό τρόπο πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.
Μετά από οκτώ χρόνια αδιάλειπτης εφαρμογής πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, όλα τα κορυφαία ζητήματα για εμάς επανέρχονται σε ένα άλλο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο ως αγωνιώδεις διεκδικήσεις».
Και στο κλείσιμο της ομιλίας της η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης υπογράμμισε με έμφαση: «Τα τεράστια επιτεύγματα του Εργατικού Κινήματος, οι πολύχρονοι αγώνες μας, οι αμέτρητοι αγωνιστές μάς γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Η ιστορική πείρα μάς επιτρέπει να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Μας διδάσκει ότι οι μόνες χαμένες μάχες είν’ αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά»!

Χωρίς προβλήματα οι παράλληλες εκδηλώσεις
Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ.


Μετά το πέρας των ομιλιών μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς την Πλατεία τής Ελευθερίας με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκεί καταθέσεις στεφανιών.
Κατά τη διάρκεια της πορείας προς την Πλατεία Ελευθερίας, ολοκληρώνονταν και η εκδήλωση Εργατικής Πρωτομαγιάς τού ΠΑΜΕ και ξεκινούσε και η δική τους πορεία σε δρόμους τής Κατερίνης.
Ήταν δυο παράλληλες εκδηλώσεις και πορείες χωρίς όμως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κάποια άλλη φορά. Οι δυο εκδηλώσεις εξελίχθηκαν ομαλά όπως και οι πορείες που ακολούθησαν. Πάντως, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας ήταν παρούσα για κάθε ενδεχόμενο, όπως παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής, Γιώργος Τζήμας.

Ένα κουτί μπύρας που άγνωστος έβαλε στο χέρι τού αγάλματος της Ελευθερίας,
σταμάτησε την έναρξη κατάθεσης στεφανιών!

Κι όταν η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου, κατέθετε στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας, ένα περιστέρι κάθισε στο κεφάλι τού αγάλματος!«Λεπτομέρειες» με σημασία και νόημα στην κατάθεση στεφανιών
στο άγαλμα της Ελευθερίας.


Κατά τη διαδικασία κατάθεσης στεφανιών, πρώτη επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου. Ωστόσο, με παρέμβασή του ο Εκπαιδευτικός τής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ευάγγελος Γιαννικός, ζήτησε να υπάρξει μικρή καθυστέρηση.
Συγκεκριμένα, όπως είχαν διαπιστώσει παριστάμενοι εκπαιδευτικοί, κάποιο άγνωστο πρόσωπο, σε άγνωστο χρόνο, είχε σκαρφαλώσει επί του αγάλματος και είχε τοποθετήσει στο χέρι τής Ελευθερίας ένα αλουμινένιο κουτί μπύρας. Το κουτάκι τής μπύρας είχε χρώμα που έμοιαζε με το χρώμα τού αγάλματος, γι’ αυτό και δεν διακρίνονταν εύκολα… Το παρατήρησαν όμως κάποιοι εκπαιδευτικοί!
Αυτό καθαυτό το γεγονός (κουτάκι μπύρας στο χέρι τού αγάλματος) θεωρήθηκε ασέβεια προς ό,τι εκφράζει το άγαλμα αυτό, θεωρήθηκε όμως και ατόπημα να αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης στεφανιών ενώπιον ενός τέτοιου θεάματος.
Ο κ. Γιαννικός, λοιπόν, απευθύνθηκε σε ιδιοκτήτη παρακείμενου περιπτέρου διερευνώντας μήπως υπήρχε εκεί κάποια πρόχειρη ράβδος, ώστε με αυτήν να απομακρύνει το κουτάκι τής μπύρας.
Τελικά, η απομάκρυνση έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας και Συνδικαλιστή τής ΔΑΚΕ, Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος κάνοντας χρήση των φυσικών του προσόντων (είναι υψηλός στο ανάστημα) αναπήδησε και, χρησιμοποιώντας το χέρι του, με τη μία φορά που επιχείρησε, απομάκρυνε το κουτάκι τής μπύρας από το χέρι τού αγάλματος της Ελευθερίας.
Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου, κατέθεσε στεφάνι μπροστά στο άγαλμα ενώ ταυτόχρονα ένα περιστέρι κάθισε στο κεφάλι τού αγάλματος της Ελευθερίας και στη συνέχεια, κατά περίεργο τρόπο, πέταξε και έφυγε από εκεί, όταν απομακρυνόταν και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.Ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και σωματείων Νομού Πιερίας.


Άλλες ομιλίες στη βασική εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς
στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της βασικής εκδήλωσης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, εκτός από την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας, Θεόδωρος Σιαμάγκαςκαι ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας Θεόδωρος Τσιώτσιος.
Επίσης η Γραμματέας τού Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Χρυσούλα Ζαρκανέλα, μετά το πέρας των ομιλιών και προτού αρχίσει η πορεία, διάβασε το ψήφισμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς (το οποίο παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος τού παρόντος κειμένου).Παρουσίες


Η φετινή εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά, όπως τουλάχιστον σχολιάστηκε από κάποιους συμμετέχοντες.
Συγκεκριμένα, κάποιοι απ’ αυτούς υποστήριξαν ότι κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια που είναι χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η φετινή εκδήλωση είχε όχι μόνο περισσότερο κόσμο αλλά γενικά είχε και κάποιον κόσμο που ίσως να μην έχει εμφανιστεί ξανά σε Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.
Συμμετείχαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Χάρης Τζαμακλής, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη και Γιώργος Κυριακίδης, η Γραμματέας τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ρούλα Αρίσση, η Υπεύθυνη Γυναικών τής ΝΟΔΕ Πιερίας Κική Καραγιαννίδου κ.ά.
Επίσης, συμμετείχαν: Το Μέλος τής Διοίκησης της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Ανδρέας Στομεϊνίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας και Μέλος τής Διοίκησης του Πιερικού Δημήτρης Αδαμόπουλος , εκπρόσωποι Υπαλλήλων τού Δ.Κατερίνης κ.ά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2018


Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι πολίτες της Πιερίας που πήραμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:
Τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.
Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση των δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.


Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
- Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που τόσα δεινά έφεραν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.
- Όχι στα μεγάλα πλεονάσματα που προέρχονται από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και την υπερφορολόγηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δε θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.
- Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
- Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ.
- Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
- Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες!
- Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όχι στην κατάργηση της προσωρινής διαφοράς, όχι στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όχι στη μείωση των αναπηρικών και των συντάξεων χηρείας.
- Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
- Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα του νερού και των λιμανιών μας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
- Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
- Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας και του ΨΝΠΟ, για την καλύτερη λειτουργία τους και στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όχι στη συρρίκνωση της δημόσιας ψυχικής υγείας.
- Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ουσιαστική ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και των σχολών μαθητείας.
- Να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στο Νομό μας, με πληρωμή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
- Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, που το κράτος τους θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ΄ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.
- Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, της κακοπληρωμής και της καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά.
- Σύνδεση όλου του Νομού Πιερίας με φυσικό αέριο.
- Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.
- Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.


Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι πολίτες της Πιερίας δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ. Μ. Ε. και σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΑΡΚΑΝΕΛΑ

1.5.18
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget