Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Κούρεμα» από τη ΡΑΕ στις αυξήσεις της ΔΕΗΨαλίδι… της τάξης των 200 εκατ. ευρώ στις απαιτήσεις της ΔΕΗ για ΥΚΩ, φέρνει χαμηλότερες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Το βάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία εδώ και πολλούς μήνες ασχολείται με το θέμα καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τα 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί αναδρομικά η δημόσια επιχείρηση για τα έτη από το 2012 και έπειτα είναι υπερβολικά και δεν δικαιούται να τα εισπράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η ΡΑΕ θα έχει καταλήξει περί τα τέλη της εβδομάδας στους ακριβείς υπολογισμούς που κάνει και η ίδια για το ποια είναι τελικά τα ποσά που θα πρέπει να πάρει η εταιρία από τους λογαριασμούς των καταναλωτών. Οι εκτιμήσεις της Αρχής θέλουν να είναι κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ τα επιπλέον χρήματα που θα πρέπει να επιβαρυνθούν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με αύξηση των σχετικών χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Αν και το ποσό θεωρείται και πάλι μεγάλο, εντούτοις είναι σαφές χαμηλότερο από το αρχικό των 735 εκατ. ευρώ που επίσημα η ΔΕΗ διεκδικεί. Πάντως, οι αυξήσεις με τις οποίες θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές θα περάσουν σταδιακά σε βάθος πενταετίας, ώστε οι καταναλωτές να μην γνωρίσουν απότομη και μεγάλη επιβάρυνση. Τη δυνατότητα μετακύλισης τους μέχρι και το 2022 συμφώνησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους δανειστές.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται επίσης η ΡΑΕ να έχει καταλήξει και στις νέες κλίμακες χρέωσης των ΥΚΩ που θα καθιερώσει ώστε να μην επιβαρύνονται άδικα τα νοικοκυριά, για λίγες κιλοβατώρες αύξησης της κατανάλωσής τους. Βέβαια, εδώ η άσκηση που κάνει η ΡΑΕ είναι να μην έχει και απώλειες εισπράξεων. Αναζητά λοιπόν την κατάλληλη ισορροπία.

Έως την Παρασκευή, επίσης, λένε οι ίδιες πηγές η ΡΑΕ θα τελειώσει και τις αλλαγές που επεξεργάζεται για τα κριτήρια υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Σκοπός είναι να εντάσσονται όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη το φθηνό ρεύμα, δηλαδή οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αν είναι δυνατόν κάποιες από αυτές να το απολαμβάνουν και δωρεάν.

Το «πακέτο» των αλλαγών που ετοιμάζει η Αρχή για τις χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος θα φτάσει στα χέρια του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις κι όπου χρειάζεται θα αναλάβει και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πάντως, η ΡΑΕ για να βγάλει άκρη… ιδίως σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ πέρα από τις ακροαματικές διαδικασίες που ακολούθησε καλώντας τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ αλλά και τα στοιχεία που ζήτησε προχώρησε, λένε οι πληροφορίες, και σε δική της έρευνα. Αρμόδια πηγή, μιλώντας στο Euro2day.gr, έκανε λόγο για χιλιάδες σελίδες Excel όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι κατέγραψαν τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔEΗ στα νησιά, το κόστος και την απόσβεσή τους, προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

ΠΗΓΗ: Euro2day.gr
19.7.17
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget