Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οδηγός κληρονομιάς: Όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την αποδοχή και την αποποίηση
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3ΕΤΙΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ, ΟΡΕΣΤΗ ΣΕΪΜΕΝΗ
Μεγάλο μέρος των κληρονόμων το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγείται στην απόφαση της αποποίησης κληρονομιάς, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε φόρους και πολλαπλές οικονομικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν μία αποδοχή.Αλματώδης η αύξηση των ποσοστών αποποίησης κληρονομιάς στη χώρα μας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια τείνει να χαρακτηριστεί σε «πρόβλημα-φαινόμενο» που πλήττει την Ελλάδα σε επίπεδο τόσο οικονομικό όσο και κοινωνικό. Τα στατιστικά στοιχεία της πρόσφατης τριετίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο φοροτεχνικός Ορέστης Σεϊμένης, «δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλες αναλύσεις, καθώς οι αποποιήσεις ιδίως για το έτος 2015 φαίνεται να ξεπέρασαν τις 45.000, ενώ το 2016 έφθασαν τις 54.422»!Οι λόγοι είναι απλοί. Οι κληρονόμοι αδυνατούν να αποδεχθούν τις κληρονομιές λόγω των τεράστιων οικονομικών επιβαρύνσεων, όπως είναι τα έξοδα των συμβολαιογράφων και οι φόροι κληρονομιάς, αλλά και καθίσταται και αδύνατη κάθε μελλοντική και ενδεχόμενη αξιοποίηση της περιουσίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι θανόμενοι αφήνουν πίσω τους συσσωρευμένα χρέη, τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν οι κληρονόμοι.
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κληρονόμοι, είτε αποδεχτούν είτε όχι μία κληρονομιάΤρόπος καταβολής φόρου
η καταβολή του φόρου βεβαιώνεται σε 12 ίσες διμηνιαίες δόσεις
η καθεμία εκ των οποίων δεν μπορεί να είναι κάτω των 500 €
Προθεσμία υποβολής δήλωσης κληρονομιάς

Υποβάλλεται από την ημερομηνία θανάτου:
εντός 6 μηνών αν ο κληρονομούμενος απεβίωσε στην ημεδαπή
1 έτους αν ο κληρονομούμενος απεβίωσε στην αλλοδαπή ή αν ο κληρονόμος ή ο κληροδόχος διέμενε στην αλλοδαπή κατά το χρόνο θανάτου του κληρονομουμένου19.7.17
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget