Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δόσεις – Χρέη: Ανατροπή στον υπολογισμό! Ρύθμιση με βάση εισόδημα, ακίνητα και καταθέσεις

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με χρέη προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ θα δουν μέσα στον Αύγουστο να αλλάζουν τα πάντα σε ότι αφορά στο σύστημα των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών τους.

Ουσιαστικά από εδώ και πέρα, για την ακρίβεια από τον Αύγουστο που θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα για την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού για την εξόφληση οφειλών οι πολίτες χάνουν το δικαίωμα επιλογής των δόσεων, καθώς το σύστημα αυτοματοποιείται και θα βγάζει βάσει κριτηρίων μόνο του τον αριθμό των δόσεων.

Ανάλογα με το ποσό της οφειλής θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως το εισόδημα, αλλά και η ακίνητη περιουσία ως και οι καταθέσεις που διαθέτει καθένας, ακόμη και σε λογαριασμοπύς στους οποίους είναι συνδικαιούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ ο αριθμός των δόσεων και κατ' επέκταση και το μηνιαίο ποσό για την εξόφληση των χρεών θα καθορίζεται με βάση το εισόδημα που δηλώνει ο κάθε πολίτης.

Για τα ποσά άνω των 20.000 ευρώ εκτός από το εισόδημα θα υπολογίζεται βάσει του Ε9 η ακίνητη περιουσία, αλλά και οι καταθέσεις, τις οποίες θα υποχρεούται να γνωστοποιήσει ο οφειλέτης μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, γνωστοποιώντας μάλιστα και τους λογαριασμούς στους οποίους είναι συνδικαιούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο νόμος για εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών θα προβλέπει:

- Ρύθμιση χρεών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες ως 31/12/2016
- Για χρέη ως 3.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι ως 36 και δεν αφαιρούνται πρόστιμα και προσαυξήσεις.
- Για χρέη από 3.000 ως 20.000 ευρώ το ποσό θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος και ποσού οφειλής.
-Για χρέη άνω των 20.000 ευρώ οι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση όπου θα συνυποβάλουν το Ε1, το Ε3 και το Ε9 για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους, αλλά και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
-Μετά την έγκριση της αίτησης θα βγαίνει ατομική ρύθμιση για κάθε έναν οφειλέτη ξεχωριστά.
-Δεν θα επιβάλλεται τόκος 5% στη νέα ρύθμιση.23.6.17

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget