Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κομισιόν, αναθεωρημένο Μνημόνιο: Οι 72 σελίδες που δένουν την χώρα

Τα τελικά κείμενα της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου 2017 στο Χίλτον, δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κομισιόν.

Η συμφωνία αποτελείται από το επικαιροποιημένο (αναθεωρημένο) Μνημόνιο και το Τεχνικό Μνημόνιο Περιλαμβάνει και την έκθεση συμμόρφωσης, την αξιολόγηση της κυβέρνησης δηλαδή από το θεσμούς, για τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχει ως τώρα εφαρμόσει.

Επί της ουσίας τα περισσότερα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία ψηφίστηκαν ήδη. Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν και μέτρα όπως η επιβολή νέας εισφορά στην ναυτιλιακή κοινότητα για το 2018, αλλά και ο επαναϋπολογισμός τουλάχιστον των 10% των συντάξεων με βάση τους νόμους Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.

Τα βασικά ρίσκα σύμφωνα με το κείμενο είναι οι ενδεχόμενες αποκλίσεις στις αποδόσεις των μέτρων που έχουν ήδη θεσπιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά για τα μέτρα θα θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται το 2017 και το 2018, ιδίως όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας σχετίζεται με το μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και με τη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση της νομιμότητας του ΕΝΦΙΑ.

Διαβεβαιώσεις νομιμότητας: Η έκθεση συμμόρφωσης αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έχει προσφέρει στους Θεσμούς υποστηρικτικά κείμενα που αναφέρουν ότι τα μέτρα του 2019 (μείωση συντάξεων) είναι σύμφωνα με το ελληνικό και τους νόμους του κράτους. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση κοινοποίησε στους Θεσμούς νομική επιχειρηματολογία που αναφέρει ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι σύμφωνη με το σύνταγμα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Αντίο ΕΚΑΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς παρεεκλίσεις τη διαδικασία για την πλήρη εξάλειψη του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019. Το ΕΚΑΣ θα μειωθεί μέσα στο 2017 εκδόθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2016, μειώνοντας το κόστος κατά 570 εκατ. ευρώ.

Περισσεύουν 27,4 δισ. ευρώ: Οι προβολές της Κομισιόν αναφέρουν ότι η συνολική εκταμίευση του προγράμματος θα ανέλθει σε 58,6 δισ. ευρώ, ήτοι 27,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί για το τρίτο μνημόνιο.

Ξεφεύγει το χρέος: Με βάση τα σενάρια του Compliance Report το χρέος από 179% του ΑΕΠ το 2016 θα υποχωρήσει οριακά φέτος στο 176,5%. Παρατίθενται τέσσετα σενάρια για την εξέλιξή του ως το 2060.

-Το βασικό σενάριο αναφέρει ότι το χρέος θα υποχωρήσει στο 159,9% το 2020, στο 123,1% το 2030 και στο 91,2% το 2060.

- Το πλέον ευνοϊκό «βλέπει» εντυπωσιακή υποχώρηση του χρέους έως το 2060, με εκτίμηση ότι θα φθάσει στο 153% το 2020, στο 141,1% το 2030 και θα «προσγειωθεί» στο 75,4% το 2060.

- Στο πλέον αρνητικό σενάριο εκτιμάται ότι το χρέος θα φθάσει στο 160,3% του ΑΕΠ το 2020, στο 141,1% του ΑΕΠ το 2030 και θα εκτοξευθεί στο 241,1% το 2060.
23.6.17

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget