Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η Π.Ε.Πιερίας θα παραδώσει  στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το μείζον κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής»


Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο χλμ της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας οριστική λύση στο  προβλήματος που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.

Το έργο -«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»- προϋπολογισμού μελέτης  1.200.000,00€ (με ΦΠΑ 24%), έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της Επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης και χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2016 με κωδικό έργου 2131ΠΙΕ003ΙΔΠ15.

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, ποσού 642.977,00ευρώ (με 24% ΦΠΑ), είχε υπογράψει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, το Δεκέμβριο του 2016.
Η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τα συνεργεία της το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος διασφαλίζοντας την κυκλοφορία στο σημείο αυτό.

Συνοπτικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων  Φ 800 μήκους 15 μ.,  ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων  τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.  


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα παραδώσει  στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που μετέβη στο σημείο των εργασιών, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.

Από το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 και μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται στο οδικό τμήμα της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης, από Βρύα προς Ρητίνη και αντίστροφα.


Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω της 4ης Επαρχιακής οδού Κατερίνης-Μοσχοπόταμου, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και των μικρών επιβατικών οχημάτων των κατοίκων της περιοχής (Δ.Κ. Βρύας και Δ.Κ. Ρητίνης) από παράπλευρη αγροτική οδό, που θα ξεκινάει νότια και δυτικά του οικισμού της Βρύας και θα καταλήγει μετά τη ζώνη των έργων που θα λειτουργήσει ως παρακαμπτήρια για όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.28.6.17
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget