Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Καθαρίστηκαν τα κανάλια των αγροκτημάτων στις Δημοτικές ενότητες Δίου και Λιτοχώρου


Σε εργασίες αποσυμφόρησης και εκβάθυνσης των καναλιών στις Δημοτικές Ενότητες Δίου και Λιτοχώρου προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου - Ολύμπου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Η τελευταία παρέμβαση στα κανάλια αυτά έγινε πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση της ανεπτυγμένης βλάστησης και των φερτών υλικών (λάσπης, μπάζων), εξαιτίας των οποίων τα κανάλια είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους, προκαλώντας συχνά σοβαρά προβλήματα και ζημίες στις γύρω καλλιέργειες.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Βάθες στο αγρόκτημα Βροντούς και επεκτάθηκε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνολικό μήκος 2.800 μέτρων.
Συνεχίστηκε στην τοποθεσία Ποτόκι του Δίου μέχρι και την περιοχή Σμίξη του Βαρικού Λιτόχωρου (Κανάλι Πλατανακίων), σε συνολικό μήκος 3.500 μέτρων.

Κατά μήκος του καναλιού καθαρίστηκαν τα παρακάναλα, στις περιοχές Σκανταλιάρα και Μέλια, που ήταν πλήρως εγκαταλειμμένα και αβαθή, χωρίς να εξυπηρετείται πλέον ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

"Αντιλαμβανόμενοι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, ότι η συντήρηση των καναλιών είναι μέγιστης σημασίας για λόγους θωράκισης των καλλιεργειών από πλημμύρες, παραδίδονται στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής τα κανάλια λειτουργικά" τονίζεται.

Οι εργασίες θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι, με τη συντήρηση του Βαφύρα (Χελοπόταμου).
Πηγή: olympiobima.gr
9.6.16
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget