Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ολοκληρώθηκε το Πρώτο Ολυμπιο Συμπόσιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Λιτόχωρο

Με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Ολύμπιο Συμπόσιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Δίου Ολύμπου.

Το συμπόσιο, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (στο Λιτόχωρο) και συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Δήμο Δίου Ολύμπου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και είχε ως βασικό του θέμα την ενημέρωση του κοινού.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας, η ΥΠΕ και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις εργασίες του συμποσίου συμμετείχε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και των Περιφερικών ιατρείων του (γιατροί – οδοντίατροι – νοσηλευτές – επισκέπτες υγείας – μαίες – το προσωπικό του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού, κ.ά.) όπου παρουσιάστηκε το έργο του Κέντρου Υγείας στον τομέα της πρόληψης αλλά και της παρακολούθησης χρονίων νοσημάτων. Επίσης συμμετείχε και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του επίκουρου καθηγητή κ. Σμυρνάκη.
Υψηλού επιπέδου η Ημερίδα με εξαιρετικές εισηγήσεις από όλους τους ομιλητές, οι οποίοι όλοι τους έχουν εξειδικευτεί σε πολλά αντικείμενα, με σημαντικές παρουσιάσεις εργασιών σε μεγάλα συνέδρια και με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια και ειδικότερα στην Ζαφειρία Σεκέρη, Διευθύντρια του Κ.Υ.Λιτοχώρου και προέδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και σε όσους γιατρούς είχαν την ιδέα της πρωτοβουλίας αλλά και σε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση της σημαντικής Ημερίδας, γιατρούς και επαγγελματίες υγείας καθώς και στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης ο οποίος επαναβεβαίωσε τη βασική αρχή της σημερινής κυβέρνησης, πως η υγεία δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια και να υπηρετεί τους πολίτες με όρους καθολικότητας, ισότητας και ποιοτικής φροντίδας.

Πράγμα το οποίο, όπως είπε, δε συνέβαινε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που, την περίοδο 2009-2015, μεταφράστηκαν σε δραματικές περικοπές των κονδυλίων (κατά 41,28% των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, κατά 56% για την Πρωτοβάθμια Υγεία, κατά 56,63% για τη φαρμακευτική δαπάνη, που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ) και σε πάγωμα, επί μια 6ετία, των προσλήψεων.

Επακόλουθο αυτών των πολιτικών, τόνισε ο κ. Καστόρης, ήταν η επέκταση της υγειονομικής φτώχειας στην κοινωνία και παράλληλα η διεύρυνση του ζωτικού χώρου για την επιχειρηματική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της διάγνωσης, της θεραπείας και της αποκατάστασης.

«Αν στα παραπάνω», επεσήμανε, «προσθέσουμε και τις επιλήψιμες συναλλαγές στο χώρο του φαρμάκου και του ιατρικού εξοπλισμού, τις σπατάλες και τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την ανομία, που εξαπλώθηκαν και διογκώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και την παντελή έλλειψη ελέγχων, τότε έχουμε μια πανοραμική εικόνα του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος τα δημόσιας υγείας»


10.6.16
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget