Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Αν ο υπουργός την Κυριακή μείνει μόνο στο «έργο» (που δεν αμφισβητείται) και δεν δώσει απαντήσεις για το πώς θα ενισχυθεί (σε χρήμα και προσωπικό) ο Φορέας Διαχείρισης, υπάρχει κίνδυνος να βλέπουμε «ένα στολίδι» να ρημάζει…

Σχεδόν 30 χρόνια έπρεπε να περιμένουν οι κάτοικοι της Πιερίας (και ιδιαίτερα οι λάτρεις του Ολύμπου) μέχρι τη στιγμή που το κτίριο (το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται για Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), εγκαινιάζεται την Κυριακή για να λειτουργήσει ως Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Τα εγκαίνια του κτιρίου, το οποίο προσφάτως ολοκληρώθηκε, θα γίνουν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη την Κυριακή στις 11 το πρωί. Πρόκειται για ένα μουσείο, που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο και την πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της χώρας, τον Όλυμπο. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου υλοποίησε το υποέργο «Δημιουργία εκθεμάτων Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και υποστηρικτικές υπηρεσίες» με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο ανατέθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων. Εύληπτη πληροφορία, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές και μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη. Όλα τα παραπάνω καθοδηγούν τον επισκέπτη σε μια συναρπαστική εικονική ανάβαση. Να σημειωθεί οτι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/1999 και μεταξύ άλλων είναι: η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής, η φύλαξη κ.α. Η στήριξη της λειτουργίας του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Τι περιμένουμε από τον υπουργό


Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει πολλές από τις άγνωστες πτυχές και ιδιαιτερότητες του Ολύμπου, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του. Αυτά όλα σε θεωρητικό επίπεδο, αφού για να λειτουργήσει χρειάζεται να στελεχωθεί επαρκώς.

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (μεταξύ αυτών και η κ. Σκούφα), δεν θα πρέπει να είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, οτι το συγκεκριμένο κέντρο θα λειτουργεί όπως πρέπει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Από τα προβλήματα που αναφέρουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Τσιρώνη, δεν εξαιρείται ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την μειωμένη (αν όχι ανύπαρκτη) χρηματοδότηση, αλλά και την έλλειψη προσωπικού. Θυμίζουμε, οτι κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν να χρηματοδοτηθούν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι συμβάσεις των εργαζομένων τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Αν ο υπουργός την Κυριακή μείνει μόνο στο «έργο» (που δεν αμφισβητείται) και δεν δώσει απαντήσεις για το πώς θα λειτουργήσει, τότε δεν αναμένεται το συγκεκριμένο Κέντρο Πληροφόρησης, να προσφέρει στον επισκέπτη το «κάτι παραπάνω». Ίσα, ίσα υπάρχει ο κίνδυνος να βλέπουμε μέρα με τη μέρα «ένα στολίδι» να ρημάζει…

Β.Ζ.


Πηγή : dionolympos.gr
10.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget