Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων - Τρεις εναλλακτικές για τους δανειολήπτες

Συγκεκριμένους τύπους ρυθμίσεων για στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια θα περιλαμβάνει ο επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας που ετοιμάζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο νέος Κώδικας θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ζητήσει από την ΤτΕ να περιλαμβάνονται σε αυτόν συγκεκριμένοι τύποι ρυθμίσεων-εργαλείων που θα καλύπτουν όλους τους δανειολήπτες, ώστε οι αναδιορθρώσεις «κόκκινων» δανείων, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για νοικοκυριά, να είναι βιώσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος είανι να υπάρχει στον Κώδικα αναλυτική απαρίθμηση των ενδεικτικών τρόπων ρύθμισης ανά κατηγορία δανείου και να λαμβάνεται παράλληλα υπόψη η ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη, αφού προσμετρηθούν οι εύλογες δαπάνες διαίωσης, το διαθέσιμο εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση κ.λ.π.

Ρύθμιση

Ειδικότερα η ΤτΕ σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό θα επεκτείνει άμεσα το κανονιστικό πλαίσιο παρακολούθησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Ετσι, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας «αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο αναδιαρθρώσεων από στελέχη των τραπεζών ή κρατικούς λειτουργούς, με καλή πίστη, προς το συμφέρον του πιστωτή και σε συμμόρφωση με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται και αντικειμενικά κριτήρια, θεωρούνται νόμιμες όσον αφορά την αστική και ποινική ευθύνη, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τις ασφαλιστικές δικλίδες του υφιστάμενου νομοθετικού «πλαισίου».

Επίσης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένοι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων όπως και οι βασικοί δείκτες επίδοσης που θα πιστοποιούν κατά πόσον η κάθε τράπεζα «έπιασε» τον στόχο μείωσης. Ενώ οι τράπεζες θα υποβάλουν τριμηνιαίες εκθέσεις στην ΤτΕ σε σχέση με τους βασικούς δείκτες επιδόσεων.Πηγή: Εθνος
13.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget