Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κρυφό χαράτσι σε έγγαμες μητέρες, μισθωτές και συνταξιούχους

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος από τους μηνιαίους μισθούς ή τις μηνιαίες συντάξεις τους θα έχουν από αυτό το μήνα χιλιάδες έγγαμες μητέρες που είναι εργαζόμενες με μισθό, ή λαμβάνουν συντάξεις και οι σύζυγοί τους δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι, αλλά ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, είτε είναι αγρότες ή άνεργοι. Τις επιβαρύνσεις αυτές θα υποστούν ακόμη και τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αυτό συμβαίνει γιατί θα εφαρμοστούν οι διατάξεις για τις νέες φορολογικές κλίμακες με τις οποίες δεν θα ισχύσουν οι πρόσθετες εκπτώσεις φόρους για τέκνα, τις οποίες προβλέπει ο νόμος 4387/16.

Στο άρθρο 11 του ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος) προβλέπεται ότι τα εξαρτώμενα τέκνα θεωρείται ότι βαρύνουν τη σύζυγο, ανεξαρτήτως εάν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος.

Συνεπώς, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων λαμβάνεται υπόψη μόνο για τον υπολογισμό της έκπτωσης φόρου του ανδρός συζύγου, στην περίπτωση που αυτός έχει εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις.

Οι αυξήσεις των μηνιαίων κρατήσεων θα φθάσουν έως και τα 22,75 ευρώ το μήνα για όσες έγγαμες μητέρες λαμβάνουν μηνιαίους μισθούς ή μηνιαίες συντάξεις πάνω από 620 ευρώ και μέχρι 2.300 ευρώ. Τις επιβαρύνσεις αυτές θα υποστούν ακόμη και τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες οι οποίες δεν θα επιβαρύνονταν ή θα δικαιούνταν ακόμη και μειώσεων στις μηνιαίες κρατήσεις φόρων εάν ίσχυε γι’ αυτές η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Αναλυτικοί πίνακες με τις επιβαρύνσεις
1.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget