Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Τη λήψη μέτρων ώστε να λυθεί επιτέλους το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητούν μεταξύ άλλων με ερώτηση τους στον υπουργό Περιβάλλοντος βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ 380 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση 28 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής ασφυξίας και της κατάρρευσης , καθώς λειτουργούν χωρίς κανέναν πόρο, αφού η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έχει μείνει στα χαρτιά.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων ΦΔΠΠ, οι 380 εργαζόμενοι παρέμειναν για πολλοστή φορά απλήρωτοι επί μήνες, ενώ βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, αφού πολλοί εξ αυτών εργάζονται για 10 ή και περισσότερα χρόνια στους φορείς διαχείρισης με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Παρά τις αντιξοότητες, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των φορέων διαχείρισης, καθώς χωρίς την αυταπάρνηση και το φιλότιμό τους, οι ΦΔΠΠ θα είχαν προ πολλού καταρρεύσει.

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ

Πέραν των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σταδιακά σταματούν κρίσιμες λειτουργίες των ΦΔΠΠ όπως για παράδειγμα η φύλαξη και οι πάσης φύσεως μετακινήσεις για επιστημονική παρακολούθηση, αυτοψίες και καταγγελίες. Συν τοις άλλοις, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη νέα προγραμματική περίοδο (ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ 2014 – 2020), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πόροι για αυτού του είδους τις διαχειριστικές δράσεις, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε και μια άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σε διαχειριστικό και οικονομικό επίπεδο.

Από το Νοέμβριο του 2014 έχει ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αρμόδιο υπουργείο, Σύλλογος Εργαζομένων, Φορείς Διαχείρισης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περιβαλλοντικές οργανώσεις) ο Εθνικός Διάλογος για το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ομόφωνο πόρισμα που προέκυψε από τον Εθνικό Διάλογο έχει αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να λυθεί επιτέλους το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου;
Ποιες ενέργειες θα προωθήσει προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της θεσμοθέτησης του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών, αξιοποιώντας το πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου;
Προτίθεται να καταργήσει τις διατάξεις του Ν. 4109/2013, βάσει των οποίων καταργούνται και συγχωνεύονται οι Φορείς Διαχείρισης;

Πότε θα ανοίξει η πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ 2014 – 2020 για την υποβολή προτάσεων από τους Φορείς Διαχείρισης;6.6.16
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget