Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Ο Ασκός του Αιόλου» στον Καπνικό Σταθμό το Σάββατο 4 Ιουνίου

Στην πάντα φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Ασκός του Αιόλου», το οποίο θα προσπαθήσει να μας εξηγήσει το τι πραγματικά συμβαίνει στην πατρίδα μας σε σχέση με την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους φίλους και τις φίλες της, στην προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νασίμ Αλάτρας, το οποίο συμμετείχε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου, εκεί γύρω στις 21:00, μόλις το φως της ημέρας πέσει,η αυλή του Καπνικού Σταθμού θα φορέσει τα καλά της. Μπορείτε να φέρετε τα αναψυκτικά σας. Τα ποπ κορν θα τα κεράσουμε εμείς.
Ο «Ασκός του Αιόλου» είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να δώσει πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους σε αυτό που ονομάζουμε «Πράσινη Ανάπτυξη».
Ο «Ασκός του Αιόλου» έχει στόχο να φωτίσει το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών καθώς και του πολιτικού συστήματος της χώρας στην «Πράσινη Ανάπτυξη», να δώσει στοιχεία για το τί είναι η Αιολική Ενέργεια και ποιός είναι ο περιβαλλοντικός, οικονομικός και πολιτικός ρόλος στις τοπικές κοινωνίες.
Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» μετά από δυο χρόνια ενδελεχούς έρευνας μέσα και έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων για το περιβάλλον και τη φύση και ύστερα από δυο και πλέον χρόνια γυρισμάτων σε όλη την Ελλάδα, ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ και το παραδίδει στη κρίση των πολιτών που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται σιωπηλά αλλά δυναμικά, για να προστατέψουν τα βουνά τους, κόντρα στην επέλαση των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών. 
Ο Ασκός του Αιόλου, βρέθηκε στο νομό μας, επισκέφτηκε τα Πιέρια Όρη και οι συντελεστές του συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής και με εκπροσώπους των φορέων και είδαν από κοντά την ομορφιά του βουνού των Μουσών που κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν.
Οι δημοσιογράφοι και οι ερευνητές της ομάδας παραγωγής επισκέφτηκαν δεκάδες άλλες περιοχές και διαπίστωσαν οι ίδιοι την αλλοίωση που έχει υποστεί το φυσικό τοπίο εξαιτίας των ήδη εγκατεστημένων, αλλά και των υπό εγκατάσταση ανεμογεννητριών που διασπείρονται παντού στα πλαίσια της "πράσινης ανάπτυξης".
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ στα Πιέρια Όρη, υποστήριξαν οι:
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κ.Μηλιάς «Οι Λαζαίοι»
- Μέλη του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Μηλιάς
- Δασικός Συνεταιρισμός Μηλιάς «Η μοναχιά Οξυά»
- Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών αγροτικών προιόντων της ορεινής πιερικής γης «Πιερίων Γαία»
- Σύλλογος «Ατρόμητοι Ιππείς»
- Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς
- καθώς επίσης κάτοικοι και φίλοι της Μηλιάς.


Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη Νασίμ Αλάτρας.
1.6.16

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget