Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αλλάζουν όλα για 2,6 εκατ. συνταξιούχους από τον Σεπτέμβριο

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις για 2,6 εκατ. συνταξιούχους. Τα ποσά αναπροσαρμόζονται για όλους ανεξαιρέτως και οι μειώσεις που θα γίνουν βαφτίζονται «προσωπική διαφορά», που θα συνεχίσει να καταβάλλεται μεν, άγνωστό όμως για πόσο διάστημα, καθώς το τμήμα που θα χαρακτηρίζεται «προσωπική διαφορά» δεν θα αποτελεί σύνταξη αλλά ένα συμπληρωματικό πόσο, εκτός σύνταξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μείωση μέσω προσωπικής διαφοράς φτάνει μέχρι και 231 ευρώ, στο Δημόσιο μέχρι και 261 ευρώ.

Η αναπροσαρμογή ξεκινά από το Σεπτέμβριο 2016 και ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Μέχρι το Δεκέμβριο 2016 θα έχει γίνει αναπροσαρμογή για το 10% των συντάξεων, μέχρι το Μάρτιο του 2017 για το 40%, μέχρι τον Ιούνιο για το 70% και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 όλες οι παλιές συντάξεις θα έχουν αλλάξει για το σύνολό τους.

Η αρχική πρόβλεψη ήταν να επανυπολογιστούν οι σημερινές συντάξεις, η απόφαση άλλαξε όμως με εντολή τρόικας και αντί «επανυπολογισμού» το υπουργείο έγραψε σε νέα απόφαση «αναπροσαρμογή» σε όλες τις κύριες, με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νέου νόμου.

Πρακτικά μια παλιά σύνταξη των 1.400 ευρώ θα καθοριστεί στα 1.150 ευρώ. Η κανονική σύνταξη που θα αναγνωρίζει το σύστημα μετά την αναπροσαρμογή θα είναι 1.150 ευρώ και τα 250 ευρώ η «προσωπική διαφορά¬ που θα έχει αποκοπεί από το κομμάτι της αρχικής.

Στα μερίσματα του Δημοσίου έρχεται ψαλίδι από 29 Ιουνίου. Οι επικουρικές μειώνονται από τον Ιούλιο για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μεικτά πάνω από 1.300 ευρώ. Κάθε μήνα μέχρι το Δεκέμβριο θα περνούν περικοπές με αναδρομική εφαρμογή από 1/6/2016 γιατί το ψαλίδι δεν θα έρθει με τη μία. Άλλοι θα δουν περικοπή δύο μηνών –Ιούνιο, Ιούλιο- τον Αύγουστο, άλλοι θα δουν την περικοπή τριών μηνών –Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο- το Σεπτέμβριο.

Οι επικουρικές θα έχουν αναπροσαρμογή κάθε χρόνο. Αναπροσαρμόζονται με κριτήρια δημογραφικά και με βάση τις πραγματικές εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι όλο το διάστημα του εργασιακού τους βίου.


12.6.16
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget